Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Laat jouw interieur meer tot leven komen

Momenteel zitten we helaas nog steeds relatief veel in ons eigen huis. Het thuiswerken maakt dat we meer dan ooit onze eigen kamers van binnen zien. Gedurende de dag zien we daarom steeds vaker plekken ontstaan die ons tonen dat er wat mist in ons huis. Dit kan zijn in de slaapkamer, woonkamer of de keuken. Welke plek er ook om vraagt, soms krijg je gewoon het gevoel dat er iets toegevoegd moet worden. Het is dan ook belangrijk om naar jouw gevoel te luisteren en hier iets aan te doen. Maar wat kan je precies op deze lege plekken in de kamers kwijt. Er zijn natuurlijk meerdere opties waarmee je lege plekken kan opvullen. Er is alleen maar één optie die ook nog eens de leukste optie is. Dat zijn namelijk planten!

 

Groen moet je doen

In jouw huis kan je dan ook relatief veel planten kwijt op diverse plekken. Hiervoor kan je zelf invullen wat voor een type plant je ergens precies wil neerzetten. Bij een brede, lege hoek is een kamerplant groot vaak een mooie optie die de lege plek meteen op een leuke en gezonde manier zal vullen. Hierdoor krijgt het oog wat meer te zien dan een bijeenkomst van twee muren. Zo zijn er nog ontelbare plekken waar je in jouw huis plantjes kan plaatsen. Wissel hierbij vooral af met de formaten. Er zijn ontzettend veel soorten hippe kamerplanten die jouw huis tot een groen paradijs kunnen omtoveren. Zo vrolijk jij op een simpele manier jouw eigen thuiswerkplek ontzettend erg op. Dit zal je gedurende de werkdag, maar ook in het weekend veel rust en plezier geven. 

 

De voordelen

Het hebben van diverse planten in het huis heeft eigenlijk ontzettend veel voordelen. Misschien wel het grootste voordeel is dat planten de lucht verschonen. Zij zetten met fotosynthese, de term die je op de middelbare school vast wel bij biologie geleerd had moeten hebben, koolstofdioxide om in zuurstof. Hierdoor laten de planten in jouw huis jou letterlijk vers ademen. Dit zal er tijdens het thuiswerken voor zorgen dat je jezelf een stuk beter kan laten focussen, vooral op de lange termijn. Daarnaast voegen de planten erg veel plezier aan het oog toe. Een groener huis ziet er vrolijker uit en zorgt ervoor dat jij je meer thuis zal voelen. Wissel ook vooral af met de typen plantenpotten. Op deze manier kan je nog meer kleuren aan de kamer toevoegen. Zo eindig jij met een huis vol planten, want na eentje kan je niet meer stoppen!