Blogsite voor Jan en Alleman!

Werk

Letsel advocaat – alle voordelen op een rij

letsel advocaat

Heb jij onlangs letselschade opgelopen? Dan kun je de letselschade vergoed krijgen door de veroorzaker. Hiervoor heb je echter wel een letsel advocaat nodig. Aangezien niet iedereen even goed weet wanneer er sprake is van letselschade en wanneer het nuttig is om een letsel advocaat in te schakelen, duikt DeAlleMan vandaag in het diepe. Wij hebben ons verdiept in dit onderwerp en hebben alles op een rij gezet. Ontdek hier wanneer er sprake is van letselschade, wanneer een letsel advocaat ingeschakeld kan worden en wat de voordelen hiervan zijn.

Letselschade in het kort

Als jij schade hebt opgelopen door het toedoen van een ander, kan er al sprake zijn van letselschade. Het begrip letselschade is stiekem namelijk erg breed. Er kunnen allerlei voorvallen hierbij behoren. Zo kan een beet van een valse hond al letselschade genoemd worden. Ook whiplash als resultaat van een ongeluk kun je vergoed krijgen door de veroorzaker. Om de letselschade vergoed te krijgen door de veroorzaker, moet er regelmatig een letsel advocaat of een letselschadebureau ingeschakeld worden.

Letsel advocaat of letselschadebureau?

Er zijn een paar verschillen tussen een letsel advocaat en een letselschadebureau. Zo bestaat zo’n bureau uit allerlei soorten advocaten. Ieder is weer ergens anders in gespecialiseerd. Je hebt hier dus geen garantie dat je de beste hulp krijgt. Bovendien kun je met een letselschadebureau niet naar de rechter. In dat geval kun je beter voor een letsel advocaat kiezen. Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen verbonden waarom het interessanter is om te kiezen voor een letsel advocaat.

Voordelen letsel advocaat op een rij

Het eerste grootste voordeel aan zo’n letsel advocaat is het feit dat deze advocaat ook echt geleerd heeft voor dit soort zaken. Een advocaat mag zich niet zomaar een letselschade advocaat noemen. Daar zijn strenge eisen aan verbonden. Zo moet bijvoorbeeld de beroepsopleiding afgerond zijn bij Orde van Advocaten. Daarnaast moet de advocaat in kwestie ook een post-doctorale opleiding Personenschade hebben afgerond. Al met al moet een letselschade advocaat enorm veel kennis hebben vergaard. Dat is echter niet het enige.

Bovendien heeft een letselschade advocaat minimaal al 5 jaar ervaring als advocaat achter de rug. Zo’n advocaat heeft met andere woorden ook behoorlijk wat ervaring al op gedaan. Dat is ook een behoorlijk groot voordeel. De advocaat beschikt niet alleen over de benodigde kennis, hij/zij heeft tevens praktijkervaring. Hierdoor wordt de kans op een gewenste uitslag aanzienlijk groter. Kortom, reden genoeg om een letselschade advocaat te overwegen bij letselschade!