Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Met de camper, in Canada, naar Calgary

Het mooie westen van Canada ontdekken kan perfect met de camper. Je kan gemakkelijk je camper huren in canada.  Door de reis te beginnen in Vancouver heb je super begin van je reis. Vanaf hier rijd je naar de eindbestemming Calgary. Onderweg kom je alle prachtige locaties van het westen van Canada tegen. Anders gezegd, door een camper te huren zie je the best of the west.

In totaal duurt de rondreis van Vancouver naar Calgary 22 dagen en leg je 3500 kilometer af. Van je eerste bestemming Vancouver reis je af naar Whistler. Dit is een stad die zowel in de zomer als in de winter zeker de moeite waard is om te bezoeken. Dit komt door het prachtige uitzicht op de bergen. Vanuit hier ga je naar Rock Creek. Op deze locatie kun je allerlei buitensporten doen, voor de sportievelingen een erg leuke plek!

Na even in de natuur te zijn geweest, kom je aan in de stad Nelson. Deze stad staat bekend om de uitgaansgelegenheden. Natuurlijk kan je ook hier de mooie natuur van Canada bewonderen door het meer van Kootenay te bezoeken.

Canada staat bekend om de grizzly beren. Je kan hier dus niet zijn geweest zonder deze gezien te hebben. Daarom is de volgende bestemming Waterton Lakes National Park. Hier kun je de grizzly beren, elanden en berggeiten van dichtbij bekijken. Vervolgens rijd je naar Clearwater waar je een kijkje kan nemen bij Wells Gray Provincial Park. Dit park wordt ook wel Waterfall Park genoemd. Deze naam heeft het park gekregen omdat je in het park wel 250 watervallen kan zien.

Als laatste rijd je nog langs Jasper National Park en Banff. In Jasper kom je weer in aanraking met de prachtige dieren van Canada en kan je Columbia Icefield bezoeken. Deze bijzondere gletsjers staan op de Werelderfgoederen lijst. In Banff kan je naar de grote attractie Lake Louise en Fairmont Chateau Lake Louise. De rondreis eindigt in Calgary. Hier kun je nog even nagenieten van alle mooie locaties die je hebt gezien voordat je weer naar huis vertrekt. Dus ga snel een camper huren in canada!