Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Met de kids op pad, waar moet je allemaal op letten?

Als je net vader of moeder bent geworden heb je veel aan je hoofd. Er moeten een heleboel dingen geregeld worden terwijl je eigenlijk nog niet bent bijgekomen van de bevalling. Het kan in zo’n situatie hartstikke fijn zijn om een dagje op pad te gaan. Je hoeft geen oppas te regelen want je kunt de kinderen gewoon meenemen. Wel zijn er een aantal punten waar je op moet letten als je een dagje weggaat met de kinderen. Het is vooral afhankelijk van welk vervoersmiddel je neemt.

Te voet op stap

Als een baby nog heel jong is kun je het best met het kind in de kinderwagen op stap. Voor hele jonge kinderen zijn trillingen niet goed. Dat is de reden dat je in de eerste maanden niet met het kind op de fiets gaat. Als je nog geen kinderwagen hebt gekocht, kun je die het best zo snel mogelijk bestellen. Er zijn heel veel verschillende modellen joolz kinderwagens. Doordat er zoveel keuze is, kan het moeilijk zijn om te bepalen welk model het best bij jou en je baby past. Online kun je een uitgebreide beschrijving vinden van elk model kinderwagen. Als je er dan nog niet uit bent, kun je naar een winkel gaan om daar te passen welke kinderwagen de beste keuze is voor jou. Let goed op dat de kinderwagen stevig genoeg is. Je wil immers niet dat de kinderwagen zo snel kapot gaat dat je er een nieuwe moet kopen.

Met de fiets

Als je kind wat ouder is kun je rustig aan beginnen met fietsen. Let er altijd op dat je kind goed vast zit als hij of zij achterop zit. Je kunt een autostoeltje gebruiken om te zorgen dat je kind stevig zit. Zorg er wel voor dat het stoeltje heel goed vastzit. Controleer dit voordat je vertrekt altijd een extra keer zodat je nooit het risico loopt dat je kind valt. Iets wat je nooit mag doen is fietsen met je kind in een draagdoek of draagzak. Als je zou vallen met je kind in een draagdoek is het kind onbeschermd. Je kan je kind ook meenemen in een fietsstoeltje, maar dit kan alleen als het kind al zelfstandig kan zitten. Als je kind nog niet zelfstandig kan zitten loop je het risico dat je kind van de fiets valt.

Met de auto

Als je lange afstanden gaat afleggen ontkom je er niet aan om de auto te pakken. Zorg er voor dat wanneer je kind nog heel jong is, de rit niet te lang duurt. In een autostoeltje heeft je kind weinig ruimte om te bewegen. Daarom kan het voor een kind behoorlijk onaangenaam worden om te lang in zo’n stoeltje te zitten. Zorg er daarom voor dat je als je echt een lange autorit gaat maken ook op tijd even pauzeert. Je kunt dan je kind uit het stoeltje halen en even buiten laten rondkijken. Na ongeveer een kwartier kun je de reis weer voortzetten.