Blogsite voor Jan en Alleman!

Werk

Naar je werk op een e-bike!

e-bike

Heb je het gehad om iedere ochtend in de file aan te sluiten? Of ben je de vertraging van de trein helemaal zat? Dan is een e-bike voor jou misschien het ideale vervoersmiddel om naar je werk te gaan!

De tijd dat alleen gepensioneerden zich een e-bike konden veroorloven ligt al ver achter ons. De e-bike is tegenwoordig een veel geziene gast op het fietspad. Ook onder forensen en scholieren. Wist je dat ebikes meer voordelen hebben dan alleen het ‘wind in de rug’ gevoel?

We geven je vijf voorbeelden van een e-bike:

1.   Werk aan je gezondheid

Aan je gezondheid werken terwijl je naar je werk gaat? Op een e-bike kan het! Uiteraard is zelf fietsen gezonder, maar op een e-bike stappen is altijd gezonder dan met de auto. Op een e-bike moet je altijd zelf trappen. Hierdoor blijf je in beweging.

E-bike bezitters geven aan vaker de fiets te pakken en ook nog eens meer kilometers te fietsen. Op een e-bike kom je al snel aan de dagelijks aanbevolen 30 minuten beweging. Hierdoor blijf je fit en werk je tijdens de rit aan je conditie.

2.   Een e-bike is perfect voor lange afstanden

Een e-bike is ideaal om langere afstanden af te leggen. E-bikes bieden trapondersteuning tot 25 km per uur. Wanneer je dagelijks meer dan 10 kilometer moet afleggen om op je werk te komen, dan is een elektrische fiets helemaal geschikt voor jou. Let bij de aanschaf van een e-bike goed op de actieradius van de accu, zorg dat je over voldoende accucapaciteit beschikt. Hierdoor hoef je minder vaak de accu op te laden.

3.   Co2 reductie

Een e-bike is op milieuaspect een goede concurrent voor de auto. Wist je dat een e-bike maar 3% CO2-uitstoot van een gemiddelde auto produceert? Vooral voor korte afstanden (tot 15km) is een e-bike een goed alternatief voor de auto.

Op een e-bike veroorzaak je geen uitstoot op de plaats waar je rijdt. Wel is er uitstoot bij het opwekken van de elektriciteit voor de accu van de fiets. Hierdoor is een e-bike met name goed voor de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden.

4.   Fietsen vermindert stress

Fietsen werkt ontspannend en vermindert stress. Tijdens het fietsen kun je alles van je afzetten en genieten van je omgeving. Mensen die minstens één keer per week de fiets nemen naar het werk of school 20% minder kans hebben op stress dan mensen die nooit fietsen. Vier dagen per week fietsen verminderen het risico van stress zelfs tot maar liefst 52%. Met deze cijfers is het zeker de moeite waard om de auto wat vaker te laten staan!

5.   Je slaapt beter en sneller

Onderzoek aan de Stanford Universiteit heeft uitgewezen dat je veel sneller en dieper in slaap valt na een fietstocht van 20 á 30 minuten. De tijd die je nodig hebt om in slaap te vallen wordt gehalveerd waardoor je dus meer slaapt. Die goede nachtrust kun je waarschijnlijk goed gebruiken!