Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Net een nieuwe deur en nu al de sleutel kwijt, wat nu?

Er is niets vervelender dan een sleutel die je niet kunt vinden! Heb je de sleutel op het werk laten liggen? Ligt de sleutel mogelijk nog in huis, terwijl je de deur al achter je dicht hebt getrokken? Enzovoorts. Een dergelijke situatie is in het bijzonder vervelend, wanneer je onlangs een nieuwe deur hebt laten plaatsen! Tegelijkertijd biedt het je de kans om de deur direct van een goede beveiliging te voorzien. Sloten vervangen in Amersfoort, Utrecht of bijvoorbeeld Gouda kan het overwegen waard zijn als je de sleutel vergeten of verloren bent. In dit artikel lees je meer over hetgeen je kunt proberen, wanneer je een sleutel kwijt bent.

 

Probeer de deur zelf te openen zonder sleutel

In veel gevallen zal het erg lastig blijken te zijn om de deur zelf te openen zonder sleutel. Toch is dit het proberen waard! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een dun plastic pasje. Steek het pasje tussen de deur en deurpost en beweeg deze vervolgens op en neer. Door zachtjes tegen de deur te duwen, zal deze openvallen als het lukt om het pasje tegen het slot te drukken. Houd er rekening mee dat deze methode alleen werkt, wanneer de deur niet op slot zit. Het gaat dus om een deur die je achter je dicht hebt getrokken, zonder deze op slot te draaien. We noemen deze methode ook wel flipperen.

 

Slotenmaker inschakelen voor hulp

Mocht flipperen niet de oplossing voor je zijn, dan kun je de hulp van een slotenmaker inschakelen. Een slotenmaker beschikt over verschillende hulpmiddelen om de deur zonder schade voor je open te maken. Het is afhankelijk van het type slot dat je gebruikt, of de slotenmaker deze open zal krijgen. Daarbij gaat dit lastig, op het moment dat de sleutel bijvoorbeeld nog aan de binnenzijde van de deur in het slot steekt.

 

Spoedservice van een slotenmaker

Veel slotenmakers werken tegenwoordig met een spoedservice. Deze spoedservice is 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken voor hulp bij het openen van sloten. Ideaal, wanneer je er pas laat op de avond achter komt dat je de sleutel verloren of vergeten bent. Een spoedslotenmaker komt zo snel mogelijk je kant op om hulp te bieden bij de buitensluiting.

 

Slot in je nieuwe deur vervangen bij een buitensluiting

Op het moment dat de slotenmaker de deur niet schadevrij voor je open kan maken, dien je het slot in je nieuwe deur te vervangen. Het is in zo’n geval verstandig om je te laten adviseren over de mogelijkheden. Uit welke sloten kun je kiezen? Welk slot is het meest geschikt om inbrekers buiten de deur te houden? Enzovoorts. Een slotenmaker kan je hier vaak meer over vertellen. Kies bij voorkeur voor sloten met het SKG-keurmerk.

 

Zeker wanneer je het slot uit je oude deur op je nieuwe deur hebt gezet, is het vervangen hiervan interessant. Oude sloten bieden vaak niet voldoende bescherming tegen ongewenste gasten.