Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Nieuwe betontegels voor in je tuin

Wil jij je tuin ook weer opleuken? Is je tuin hopeloos verouderd geraakt? Of ben je net verhuisd en wil je je tuin naar je eigen smaak inrichten? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar nieuwe tuintegels. Lezers van alleman kiezen massaal voor betontegels. Ik heb in kaart gebracht wat er zo goed aan betontegels is en deel het graag met jullie!

Soorten betontegels

Betontegels komen in vele soorten, kleuren en maten.  Ze staan voor een strak, simpel en tijdloos design. Ze zijn verkrijgbaar met en zonder facet, voor een strakke of minder strakke afwerking.

Betonsteen is gemaakt van de combinatie zand, cement, grint, water en vaak een natuurlijke kleurstof. Het mooie van betonsteen is dat je het op heel veel verschillende manieren kunt bewerken. Letterlijk iedere betonsteen is anders en krijgt daardoor zijn eigen sfeertje. Je kunt bijvoorbeeld een betontegel slijpen waardoor deze wat gladder wordt. Het oogt daardoor niet zo ruw en zorgt voor een strakke uitstraling. Betontegels kunnen ook geborsteld worden. Hierdoor wordt de steen een stuk zachter waardoor het lekkerder loopt op blote voeten.

Voordelen van betontegels

De voordelen van betontegels op een rijtje:

  • Gemaakt uit eigen duurzame productie
  • Hoge kwaliteit en duurzaamheid gegarandeerd
  • Te gebruiken voor verschillende toepassingen

Betontegels gebruik je bijvoorbeeld voor de aanleg voor uw terras of voor een uniek design in uw tuin met looppaden. Ze zijn ook goed te combineren met andere tuintegels.

De juiste stijl

Om tot een goede keuze te komen, beste lezers, is het belangrijk een ontwerp te maken van te tuin. Waar wil je planten hebben staan bijvoorbeeld? Waar komt je terras? Dit is allemaal belangrijk om tot een goede keuze van betontegels te komen. De kleur moet natuurlijk wel matchen bij de rest van je tuin en/of schutting. Je begint daarom ook met de juiste kleur te kiezen. Welke kleur spreekt je het meeste aan? Daarna kan je kijken welke betontegels binnen je budget passen. Als laatste kijk je naar het soort bewerking van de tegel. Zo heb je alle ingredienten om er een leuk tuintje van te maken. De meeste lezers van alleman kozen voor duurzame betontegels.

De juist verwerking

Als je zover bent en je hebt de juiste tegels gevonden, is het tijd om ze in je tuin te verwerken. Zorg dat je de juiste gereedschap in huis hebt zoals een rubberen hamer.  En let goed op dat je de tegels niet beschadigd door er met scherpe voorwerpen op te werken.

Ik hoop dat jullie er een mooie tuin van maken. Veel plezier alvast!