Blogsite voor Jan en Alleman!

Werk

Nieuwe functies voor de nieuwe MAN TGX

In 2020 bereikte MAN een nieuw producthighlight met zijn nieuwe generatie vrachtwagens. De vrachtwagens zijn veiliger, efficiënter, gebruiksvriendelijker, efficiënter en gedigitaliseerd. Ze hebben dit jaar veel producthoogtepunten gehad en er komen er nog meer in het begin van 2022. Göran Nyberg, lid van de Raad van Bestuur voor Sales en Customer Solutions bij MAN Truck & Bus, zei: "We weten dat de bedrijven van onze klanten nooit stil staan, dus voor MAN, stoppen we nooit met werken aan verbeteringen voor onze producten. Daarom maken we onze nieuwe Truck Generation efficiënter, veiliger en innovatiever en leggen we nog meer nadruk op het vereenvoudigen van de dagelijkse activiteiten van onze klanten en chauffeurs, waardoor we een betrouwbare en competente partner zijn.”

Innovatieve hulp

Vanaf oktober kun je de MAN TGX-trucks met Mirrorcams bestellen die je laten zien wat er rondom het voertuig gebeurt. Je krijgt twee schermen met een hoge resolutie waarmee je de weergave-opties kunt kiezen die het beste bij je passen, zonder blinde vlekken. Dit verbetert de zichtbaarheid en veiligheid van andere weggebruikers. De trucks zijn ook uitgerust met een draaihulp die in de display-units is verwerkt. Het heeft ook hulp bij het vermijden van aanrijdingen, wat handig is als je van rijstrook wilt wisselen. De meeste MAN TGX trucks op de markt hebben al een waarschuwingssysteem voor het wisselen van rijstrook, dus dit is een extra bonus.

Hij heeft ook de ManCruise Assist-functie, een elektronische assistent die helpt bij het zelfstandig accelereren, remmen en sturen van vrachtwagens op de snelweg of in files. Het ontlast de bestuurder, ook al moeten ze nog steeds hun handen aan het stuur houden.

Duurzame efficiëntie

Momenteel helpt de MAN TGX het brandstofverbruik met 8,2% te besparen, maar de nieuwe vrachtwagens kunnen nog veel meer. Ze worden geleverd met een dynamische koppelaanpassingsfunctie en snelheidsreductie bij stationair toerental, waardoor het brandstofverbruik wordt verminderd. In combinatie met de MAN TipMatic 12-versnellingsbak en aerodynamica kan de D26-motorreeks een brandstofbesparing tot wel 11,9% opleveren.

Digitalisering

De nieuwe MAN Driver App levert een belangrijke bijdrage aan de efficiëntie van MAN TGX-trucks. Deze zal tools bevatten zoals MAN Perform die chauffeurs voorzien van rapporten en prestatiegegevens van hun voertuigen. Eind 2021 en begin 2022 zal de app worden uitgerust met 8 talen en aanbevelingen voor zuinige rijstijlen die de efficiëntie van de vrachtwagen verhogen.