Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Ook als alleman alles goed op orde

VvE Beheer Amsterdam

Laten we even eerlijk zijn. Als alledaagse man (of vrouw) is het soms lastig om het een en ander te begrijpen. Stel, je gaat een huis kopen. Dat moet je diverse zaken op orde hebben om ten eerst al een bod te doen en hopelijk wordt dat geaccepteerd. Dan is het een kwestie van de hypotheek rond krijgen – en dan ben je er ook nog niet. Mijn hoofd begint nu al een beetje te spinnen van alle administratie en formulieren die je moet regelen. En als je dan ergens een letter verkeerd zet of een ander vakje aanvinkt, dan kan je weer helemaal opnieuw beginnen. Het kan ook nog eens voorkomen dat je een appartement koopt en dan krijg je er nog iets bovenop: de Vereniging van Eigenaren (VvE) en het beheer van de gemeenschappelijke ruimtes. 

Het VvE Beheer

Wanneer je een appartement koopt, dan koop je eigenlijk een stukje van een gebouw. Dan blijven er echter wat ruimtes over die niemand echt bezit. Als niemand het bezit, dan vindt er geen onderhoud plaats. Om zo’n situatie te voorkomen, zijn alle eigenaren samen verantwoordelijk voor het onderhoud van die ruimtes en dus het algehele pand. Samen vormden de eigenaren een vereniging; de Vereniging van Eigenaren (VvE). Het beheer heeft daarom de bijpassende naam: VvE Beheer. Dat hoef je gelukkig niet allemaal zelf te regelen. 

Taken verdelen in de vereniging

Binnen de vereniging worden mensen aangewezen die de verschillende taken op zich nemen. Zo heeft het bestuur een leidende en doorslaggevende rol. Zij zorgen ervoor dat alles in grote lijnen goed verloopt. Het kan echter voorkomen dat niemand binnen de vereniging het VvE Beheer op zich wil nemen. Wat doe je dan? Je kan zelf prutsen en bijleren om alles goed te doen. Of – je besteedt het uit aan een deskundige partij. 

VvE Beheer Amsterdam uitbesteden

Stel, je woont in Amsterdam. Dan zijn er genoeg deskundige partijen die je kunt inschakelen. Het VvE Beheer Amsterdam uitbesteden is erg eenvoudig. Bovendien weet je dan zeker dat alles op de juiste manier geregeld zal zijn. Wees trouwens niet bang dat er beslissingen zomaar genomen worden. Een onafhankelijke VvE Beheerder overlegt altijd met het bestuur voordat er zaken in gang gezet worden. Het fijne aan zo’n externe beheerder is dat hij ook kijkt naar de toekomst. De leden van een VvE willen nog wel eens rouleren. Hierdoor kan het lastig zijn om alles op orde te houden. Met zo’n externe beheerder heb je ook als alleman gegarandeerd de zaken goed geregeld!