Blogsite voor Jan en Alleman!

Vakantie

Op stap in Nederland

Ondanks dat Nederland slechts een klein land is, kun je er van alles doen. Heb je een vrije dag of wil je aankomend weekend iets leuks ondernemen? Er valt genoeg te beleven. Zoek je de bruisende steden op of ga je toch voor wat natuur? Alles in mogelijk in ons bijzondere land. Deze blog geeft je wat inspiratie voor je komende uitstapje binnen Nederland. Lees snel verder en laat je inspireren. 

Wandelroutes 

Door heel Nederland vind je mooie wandelroutes die je de veelzijdige natuur laten zien. Ga bijvoorbeeld naar het strand en ontdek de prachtige duinen. Ook door de bossen heen zijn wandelroutes uitgezet die je kunt volgen. Ben je toevallig op een van de Waddeneilanden? Hier zijn volop wandelmogelijkheden. Check altijd voor je tocht even welke routes je het meest aanspreken. Iedere route laat je immers weer iets anders zien en ze verschillen ook in afstand van elkaar. 

Met de fiets 

Ben je niet zo van het lopen, maar zou je wel graag wat tijd in de natuur doorbrengen? Dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om met de fiets op pad te gaan. Als je een sportieveling bent, pak je natuurlijk de mountainbike. Wil je verre afstanden overbruggen, in dat geval is een gazelle elektrische fiets of een cortina e bike een aanrader. Het trappen op de fiets wordt dan ondersteund door een elektrische motor waardoor je veel verder kunt fietsen op je vrije dagje. Net als voor wandelaars, zijn er ook voor fietsers speciale routes uitgestippeld in Nederland. Zoek alvorens je uitstapje online om een leuke fietsroute te vinden.

Citytrips

Groningen, Leiden, Utrecht, Maastricht en Den Haag. Allemaal bruisende steden met een indrukwekkende historische binnenstad. Ook hebben ze bijna allemaal de mogelijkheid om de stad vanaf het water te ontdekken. Met een kano of misschien wel een gehuurde sloep. Daarnaast is het leuk om de steden en hun verleden te verkennen met een stadspeurtocht. Hierbij loop je door het centrum terwijl je raadsels oplost die je meer vertellen over de stad zelf.  Ben je op zoek naar een moderne sfeer? Dan is Rotterdam een uitstekende match. Hier vind je een moderne binnenstad dat haast een futuristische uitstraling heeft. Hoe dan ook, in de Nederlandse steden kun je je zeker een dagje vermaken. 

Boerenactiviteiten

Zou je wel wat avontuur willen beleven? In dat geval is het geen slecht idee om naar het platteland te trekken. Er zijn verschillende boerderijen die naast hun reguliere werkzaamheden, boerenactiviteiten aanbieden. Wat houdt dit dan precies in? Het kan eigenlijk gaan van maisdolhoven, naar gps-tochten tot poldersport waarbij je in team tegen elkaar strijdt. Unieke manieren om je vrije tijd in te vullen