Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Op zoek naar een garagedeur? Alle deuren op een rijtje

Is je garagedeur aan vervanging toe? De meeste mensen kopen slechts enkele keren in hun leven een nieuwe garagedeur. Daarom is het goed om je even te oriënteren op welke soorten garagedeuren er verkrijgbaar zijn. Daar gaan we je bij helpen. In dit blog zetten we namelijk alle deuren voor je op een rijtje.

Sectionaal garagedeur

Een sectionaal garagedeur is tegenwoordig de standaard deur die wordt toegepast. Veel ouderwetse kanteldeuren die aan vervanging toe zijn worden door dit type deur vervangen. De garagedeur is opgebouwd uit smalle panelen die horizontaal op elkaar worden aangesloten. Tijdens het openen van de deur kantelen de panelen bij het plafond naar binnen toe en worden ze onder het plafond gehangen. Met een sectionaaldeur is het dus van belang dat het plafond vrij blijft.

Garage roldeur

Een garageroldeur lijkt op een sectionaaldeur, alleen zijn de deurpanelen een stuk smaller. Daardoor is het mogelijk dat tijdens het openen de deurpanelen in een opbergbox worden opgerold. Deze opbergbox bevindt zich boven de opening van de garage.

Een groot voordeel van een garage roldeur ten opzichte van een sectionaal garagedeur is dat je de complete ruimte in de garage tot je beschikking hebt om spullen in op te slaan.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn de perfecte oplossing als je de garage als opslagplaats wilt gebruiken of bijvoorbeeld als kantoor of praktijkruimte. De garagedeur is opgebouwd uit twee losse deuren, hierdoor creëer je als het ware een extra voordeur waardoor het niet nodig is om gasten door je huis te laten lopen om in de garage te komen.

Openslaande garagedeuren bieden als enige garagedeur de mogelijkheid om ramen in het deurblad te laten maken. Dat is erg prettig als je in de garage werkt, omdat er dan daglicht naar binnen kan komen.

Bovendien hebben openslaande garagedeuren een goede isolatiewaarde waardoor tocht en kou veel minder naar binnen kunnen dringen dan bij andere soorten garagedeuren het geval is.

Kanteldeuren

Hoewel we zojuist aangaven dat ouderwetse kanteldeuren tegenwoordig vaak worden vervangen voor sectionale garagedeuren, betekent dat niet dat een kanteldeur per definitie geen goede keuze is. 

Kanteldeuren zijn namelijk hele degelijke garagedeuren die voor een aantrekkelijke prijs op de markt worden aangeboden. Je kunt kiezen uit geïsoleerde en ongeïsoleerde kanteldeuren. Een kanteldeur is een prima optie als je de garage bijvoorbeeld alleen wilt gebruiken om je auto in te parkeren of om de fiets in te stallen.