Blogsite voor Jan en Alleman!

Online

Op zoek naar een occasion

Met mijn derde kindje op komst, is het tijd voor een nieuwe auto! De auto die we nu hebben is simpelweg te klein. Het belangrijkste is natuurlijk dat het een veilige auto is. Deze blog gaat over het vinden van de juiste occasion voor jouw gezin. 

Waar begin je?

Wij wonen toevallig tegenover een occasion dealer dus voor ons was die keuze snel gemaakt. In het verleden ben ik altijd uitgegaan van de ervaring van anderen. Tegenwoordig is het erg makkelijk om recensies en ervaringen te vinden op internet. Je typt de naam in van de garage en er komen honderden hits met tips en aanbevelingen. Ook de prijs- kwaliteit verhouding is uiteraard erg belangrijk. Als je een tweedehands auto koopt moet je er natuurlijk wel zeker van zijn dat het binnenwerk goed zit. Daarom is het aan te raden om bij een geronemmeerde garage te kopen. Indien je in zee zou gaan met een prive persoon, heb je deze zekerheid natuurlijk niet. 

Tips

Maak een uitgebreide proefrit op verschillende wegen bijvoorbeeld op de snelweg. Ga ook de stad in en neem een paar buitenwegen. Vraag ook om het onderhoudsboekje, zo krijg je een volledig inzicht in de onderhoudshistorie. Misschien heb je wel een auto om in te ruilen, dit kan ook van pas komen tijdens de onderhandeling. Niet alle occasion dealers hebben een garantietermijn, vraag hiernaar. Op het moment dat er een mankement aan de auto ontstaat dan kun je je op die garantie beroepen. Ook zou ik je aanraden om iemand mee te nemen die verstand heeft van auto's. Gelukkig heb ik een man die daar veel van af weet. Zo voorkom je dat je een verkeerde aankoop doet. 

Keuze gemaakt

Ons oog viel al snel op de volvo v70 occasion. Dit is een ruime en zeer betrouwbare auto. We hebben eerst natuurlijk een proefrit gemaakt. Ook de onderhandeling verliep soepel. De auto ziet er echt als nieuw uit! We zijn er erg blij mee en hopen dat deze auto ons gezin nog jaren veilig naar onze bestemmingen gaat brengen. Onze eerste trip brengt ons naar Italie. Deze zomer gaan we naar het zuiden van Italie rijden met de caravan. Gelukkig had deze occasion ook een trekhaak, dat was een van onze eisen. Ik heb er nu al zin in! 

Ik wens jullie allen succes met het vinden van een passende occasion. Ook hoop ik dat ik jullie met deze blog iets wijzer heb gemaakt over het aanschaffen van een tweedehands auto.