Blogsite voor Jan en Alleman!

Online

Opruimen

Toen ik laatst de zolder opruimde kwam ik een oud Wii fitbord tegen. Ik had lange tijd terug mijn Wii verkocht dus ik was enigszins verrast dat ik deze helemaal vergeten was. Tegelijkertijd was het ene goed moment van inspiratie. Ik had binnen weinig te doen. Bovendien was de sportschool dicht dus binnen zitten zat er wel in. Een beetje yoga en sport binnen kan geen kwaad dacht ik. Ik ging een Wii kopen.

Slim bedacht

Het Wii balanceboard was een slim maar toch Japan centrisch product. Als je dacht dat Nederland vol was, dan is Tokyo makkelijk meer. Het is op het moment de grootste stad ter wereld met zo een 35 miljoen mensen. De stad is ook helemaal volgebouwd. Toen ik er op vakantie was kan ik de stad als niets anders dan claustrofobisch beschrijven. Als je een uur in tram zit en je niks anders ziet dan bebouwing, dan heb je opeens door hoe ruim Nederland is. Bovendien wonen mensen vaak klein in Tokyo omdat de grond er zo duur is. Het halve land woont in de stad, genoeg vraag dus. Zo hoor je ook verhalen van mensen die wonen in internetcafés waar je nog redelijk betaalbaar rechtop in een hokje kunt zitten en je spullen kwijt kan. In zo een plek is beweging lastig. Dan is zo een balanceboard ideaal.

Online

Ik bestelde mijn Wii online, tweedehands voor een heel schappelijk prijsje. Het was op zolder nog even zoeken naar de diskette. Ik had ze blijkbaar ooit op marktplaats gezet, maar nooit een koper met animo gehad. Na wat gewirwar met draden was het ding online.

Kalibreren

Ik ben zelf nooit zo een balans held geweest. Het is best lastig. Als je balans goed is merk je het niet, maar als deze ene beetje losjes is zogezegd dan is het iets waar je de hele tijd tegen aan komt. Het was ook de reden dat ik in de eerste instantie de balanceboard gekocht had, de hoop dat ik met oefening hier ietsje beter in zou worden. Ergens hoopte ik ook dat ik een gezonde yoga routine zou opbouwen, maar helaas. Na de eerste kalibratie was het tijd voor mijn beginner niveau yoga oefening. Ik moet zeggen dat het lekker was om eindelijk in beweging te komen. Ik heb zelf ook affiniteit met de Wii fit trainer in Super Smash, dus het was eigenlijk wel goed om het keer het bronspel te spelen.