Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis, Werk

Pakken: De man van nu in kleding van nu

gents pak

Pakken kopen, het is waarschijnlijk niet echt je favoriete bezigheid. Toch wil ook jij er op een bijzondere gelegenheid goed uitzien. Ook jij wil opvallen in moderne pakken van nu. Daarom hier wat tips die het kopen van een pak makkelijker voor je maken zodat de tocht naar de winkel je niet te zwaar zal vallen.

Pakken: let op deze tips

Waarschijnlijk heb je geen flauw idee waar je op moet letten als je een pak koopt. Lees daarom even door. Zo weet je waar je op moet letten bij het kopen van pakken. En het maakt ook je passessies een stuk eenvoudiger.

Broeklengte en schouders

De broekspijpen van pakken moeten bij je schoenen uitkomen. Ze mogen er niet op vallen of er zwaar op liggen. Aan de achterkant moet de broekspijp net boven je hak uitkomen.

Het jasje van je pak moet goed op de schouders vallen. Let er bij eventuele schoudervullingen op dat die niet over je schouders vallen. Dit is een teken dat het pak te groot is.

Maat en knopen

Het is natuurlijk logisch dat je een pak in de juiste maat koopt, maar houdt daarbij ook rekening met de twee of drie knopen die vrijwel altijd op het jasje zitten. Als er twee knopen op een jasje zitten, dan laat je de onderste knoop los. Bij drie knopen kun je het jasje ook helemaal dicht dragen. Vaak merk je dat het jasje van pakken met knopen dicht toch iets te strak zit. Je moet een vuist tussen je borst en het jasje kunnen stoppen. Dan zit het jasje goed en kun je er waarschijnlijk goed in bewegen. Let verder op de knopen zelf. Die kunnen heel opvallend zijn: maar vind je dat over en jaar nog mooi?

Kleur

Je hebt ze vast al eens gezien: felgekleurde pakken. Leuk natuurlijk voor een feestje, maar wil je dat pak over een maand ook dragen naar de bruiloft van je beste vriend? Waarschijnlijk niet. Kies dus voor een neutrale kleur. Toch wat meer fleurigheid? Dat kan ook met een opvallende das of met een overhemd.

Let bij aankoop van pakken op bovenstaande tips en je zult merken dat je makkelijker je keuze maakt. Succes.