Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Er zijn veel verschillende testen die je kunt laten doen

Prenatale vaderschapstest

Voor heel veel testen hoef je niet meer naar de huisarts of de specialist. Je bestelt zo’n test heel gemakkelijk online en door middel van wat wangslijm op een wattenstaafje doe je de test gewoon zelf. Dan stuur je de test weer op (in een speciale envelop) en voor je het weet heb je de uitslag al in de bus of de mail zitten. Dat kan heel handig zijn in het geval van een prenatale vaderschapstest (al moet de potentiële vader daar wel bloed voor laten trekken) of een dna test om verwanten te vinden. De uitslagen zijn over het algemeen zeer betrouwbaar en kunnen je veel duidelijkheid geven.

Een vaderschapstest is een heikel punt

Want geef maar eens toe dat je niet (precies) weet wie de vader van je ongeboren kindje is. Dat kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben: van een dronken avond, twee relaties kort na elkaar of zelfs een verkrachting. Het is wel belangrijk dat je er achter komt wie de vader is. Niet alleen voor het vaderschap, maar ook zeker in verband met erfelijke afwijkingen. Je kunt de test wettelijk (laten) maken of gewoon alleen informatief laten zijn. In het laatste geval is de test niet rechtsgeldig wanneer er een rechtszaak van komt.
Prenatale vaderschapstest

Vind je familie online

DNA testen zijn steeds populairder. Je kunt ze zelfs al cadeau doen. Op die manier kun je er, samen met je familie, achter komen of jullie misschien deels uit een ander land of zelfs continent afkomstig zijn. Het kan ook zijn dat je familie blijkt te hebben die je nog nooit hebt gezien en waar je nog nooit van hebt gehoord. Op die manier ontdek je heel wat over je afkomst. Hou er altijd rekening mee dat je antwoorden krijgt die je niet verwacht had. Bijvoorbeeld dat je tante je moeder is of je zus een halfzus. Alles kan, maar dat maakt het ook zo interessant!

Andere tests kunnen ook zonder naar het ziekenhuis te moeten

Zo kun je zelf testen of je kleurenblind bent. Als dat er na een, goede online, test uitkomt, is het natuurlijk wel verstandig om vervolgstappen te ondernemen. Je kunt ook diverse tests doen om je leningheid en souplesse te testen. Met deze uitslagen kun je naar een reumatoloog of een sportarts gaan. Je kunt dan denken aan tests voor Ehlers Danlos-syndroom, waarbij het bindweefsel voor problemen zorgt. Ook hier is het natuurlijk verstandig om vervolgstappen te ondernemen naar aanleiding van je eigen uitslagen. Aan deze online tests kun je geen rechten ontlenen.