Blogsite voor Jan en Alleman!

Werk

Prikklok: eenvoudig bijhouden van de uren

prikklok

Het kan een enorm tijdrovende klus zijn om alle gewerkte uren van de werknemers bij te houden. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat de daadwerkelijk gewerkte uren afwijken van de uren die gepland stonden? Dan moet jij dat allemaal weer aanpassen en bijwerken. Er is bijna een hele aparte boekhouding nodig om alle uren bij te houden. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei hulpmiddelen die deze taak een stuk eenvoudiger maken. De prikklok kan een verademing zijn wanneer je gek wordt van de chaos. Ben je niet bekend met zo’n prikklok en weet je niet hoe het werkt? Geen probleem! De Alle Man vertelt vandaag alles over deze eenvoudige manier om gewerkte uren bij te houden.

Wat is een prikklok?

Een prikklok is een tijdregistratie terminal. Dat wil zeggen dat het een soort elektronisch kastje is waarmee werknemers kunnen in- en uitlokken. Wanneer je een prikklok installeert, krijgt elke werknemer zijn eigen badge. Die persoonlijke badge moet de werknemer tegen het terminal aanhouden om in of uit te klokken. De gegevens die de prikklok ontvangt worden verzonden naar een software op de computer. Hierdoor krijg jij een duidelijk overzicht van hoeveel uren iedereen exact gewerkt heeft. Dit is erg handig als je de salarissen gaat opstellen.

Waarom een prikklok?

Steeds meer bedrijven gaan een prikklok installeren om het proces te versoepelen. Je weet zelf vast en zeker wel hoe tijdrovend het kan zijn om van al jouw werknemers de exacte gewerkte uren op te vragen. Deze gegevens moet jij vervolgens zelfs weer handmatig invoeren en eventueel aanpassen. Door zo’n elektronische terminal te installeren worden al die moeizame taken uitgevoerd door de terminal en de computer. Het enige wat jij nog moet doen is het controleren of iedereen goed heeft geklokt. Dat werk is veel makkelijker!

Het installeren van zo’n prikklok

Lijkt zo’n elektronische terminal ook ideaal voor jouw bedrijf of organisatie? In dat geval zijn er een aantal zaken die je moet weten. Zo moet een prikklok op een centrale plaats gehangen worden. Het liefst bij de ingang of in de bedrijfskantine. Op die manier wordt het een stuk makkelijker voor de werknemers om het in- en uitklokken niet te vergeten. Daarnaast heeft zo’n terminal stroom en internetverbinding nodig. Anders kan het apparaat niet de gegevens verzenden naar de software die op jouw computer staat. Wanneer je eenvoudig aan die genoemde eisen kunt voldoen, is het geen enkel probleem om zo’n elektronische terminal te installeren.