Blogsite voor Jan en Alleman!

Vakantie

Reizen naar Thailand

Afgelopen lente zijn wij naar Thailand geweest. Omdat het nu alweer bijna een jaar geleden is blikken wij graag met jou terug op onze reis. We nemen jou in dit blog mee in onze ervaringen, ontmoetingen en geven ook een paar tips op het gebied van reizen. Lees snel verder!

Vliegen naar Thailand

Het moment dat wij uit het vliegtuig stapten na onze vakantie naar Ibiza twee jaar geleden  zeiden we tegen elkaar: “Wauw. We moeten echt snel weer weg hier.” Zo gezegd, zo gedaan. Omdat we allemaal het liefst naar een plek wilden waar je niet te veel betaalt voor onderdak, eten en vervoer én wilden genieten van mooie natuur viel de keuze al snel op Thailand.

We hadden al een aantal mooie verhalen gehoord van vrienden die er al eens geweest waren maar ook de verhalen over een verschrikkelijke reis. Daarom hebben we van te voren even de beste reistijd Thailand bekeken. Daaruit kwam naar voren dat je vaak een lange overstap hebt in het buitenland. Na het checken van de beste reistijd naar Thailand hebben wij onze reis geboekt.

Reisgids van Thailand

Na een paar maanden wachten was het moment dan toch echt daar: we gingen weer op vakantie en deze keer naar Thailand! Met een goed humeur stapten wij het vliegtuig in. We waren met een groep van vijf personen, maar hadden tijdens het inchecken een leuke groep meiden ontmoet die ook door Azië zouden gaan reizen. Zij vertelden ons dat ze zich heel goed hadden ingelezen op de bezienswaardigheden en mooie plekken in het land en op basis daarvan een mooie route hadden uitgestippeld die ze de komende drie weken zouden volgen.

Ingelezen?! Alle radars gingen af. Je gaat toch naar Thailand voor alle toffe feesten, goedkoop eten en mooie witte stranden? “Nee joh!” zei een van die meiden, “Hier, ik heb een super fijne reisgids Thailand voor je. Volgens mij bieden ze hem ook online aan! Dan hoef je nergens met een boek naartoe te slepen.”. We bladerden het boekje met z’n vijven door en vonden de leukste bezienswaardigheden. Gelukkig gingen we anderhalve maand! Er was zo veel te zien en te doen. Hier onder hebben we een korte samenvatting voor jullie gemaakt.

Bezienswaardigheden Thailand

Als jullie ooit eens naar Thailand op vakantie gaan, zijn deze plekken echt de ultieme hotspots:

  1. Phi Phi eilanden
  2. Wat Arun
  3. Koninklijk Paleis Bangkok
  4. Tempel van de Smaragdgroene Buddha
  5. Patong

Tot slot

En wat hebben wij hier weer van geleerd? Dat je altijd de beste reistijd moet checken vóórdat je een verre vakantie boekt. Anders kan het zo zijn dat je tot wel 3 dagen onderweg bent!

Zorg dat je een reisgids raadpleegt en het liefste eentje van mensen die ervaring hebben met dit gebied.

Safe travels!