Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Is een shortlease auto wat voor jou?

Het leasen van een auto is de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Wanneer je er voor kiest om een auto te gaan leasen zijn er een aantal verschillende manieren van leasen waar je voor kunt kiezen. En van de manieren om je auto te leasen is een short lease. Wat is shortlease nou eigenlijk precies? Zoals de naam al zegt word er bij deze manier van leasen vaak gesproken over een zeer korte periode. Vaak is het al mogelijk om een auto te leasen vanaf een maand. Hierdoor hebt je alle voordelen van een lease auto maar heb je ook nog de vrijblijvendheid van een huurauto. Wanneer je de auto dus niet heel erg lang denkt nodig te hebben is dit wellicht een hele goede optie voor jou. Naast een short lease zijn er ook nog andere mogelijkheden op het gebied van lease. Wil je weten welke dit allemaal zijn? Lees dan zeker nog even verder. 

Zakelijk

Zoals in de bovenstaande alinea al werd aangegeven zijn er nog een aantal andere manieren van leasen waar je voor zou kunnen kiezen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om te kiezen voor een shortlease zakelijk. Deze manier van leasen wordt heel erg veel gebruikt binnen de zakenwereld. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de mobiliteit behoefte van te voren niet altijd even goed is te bepalen. En het voordeel van deze manier van leasen is dat je het contract na één maand op elk gewenst moment stop kunt zetten. Wanneer je de auto na een maand dus niet meer nodig hebt kun je het contract met de leasemaatschappij gewoon opzeggen en daar zitten dan vervolgens ook geen kosten aan verbonden. Mocht je nou van te voren graag willen weten hoeveel het leasen van een auto je gaat kosten is het bij veel bedrijven vaak mogelijk om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Hierdoor krijg je een goed beeld van de kosten.

Welke auto?

Natuurlijk heeft niet iedereen dezelfde voorkeur als het aankomt op het gebied van auto's. Zo wil de een graag in een volkswagen rijden terwijl de ander juist liever in een alfa romeo wilt rijden. Omdat er zoveel verschillende voorkeuren zijn voor auto's zijn er ook heel erg veel verschillende soorten auto's die je kunt leasen. Vrijwel alle automerken die je kunt bedenken zijn te leasen. Natuurlijk moet je hierbij niet denken aan de hele dure sportwagens. Al hoewel dit soms ook mogelijk is. Bij de meeste lease bedrijven is het hoe dan ook mogelijk om een volkswagen te huren. Dit is dan ook een van de meest voorkomende lease wagens op het moment. Maar mocht je dus liever een ander auto merk willen rijden is dat ook geen enkel probleem. Die keuze is helemaal aan jezelf.