Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Sterkstroominstallatie

Het is als organisatie uiterst belangrijk dat u beschikt over betrouwbare sterkstroominstallaties omdat dit de bron van energie is binnen uw bedrijf. Maar wat zijn stroominstallaties nou eigenlijk? Ik heb inmiddels ruime ervaring op dit gebied op gedaan en daarom vertel ik je er graag iets meer over. Benieuwd lees dan mijn blog over sterkstroominstallaties. Ik neem je mee in de betekenis en hoe je deze nou precies kunt gebruiken. Ook voor andere nuttige tips kun je terecht op mijn blog. Ik zou zeggen neem gerust een kijkje en mocht je een vraag hebben neem dan gerust contact op. 

Wat zijn sterkstroominstallaties?

In werkelijkheid kunnen we onderscheid maken in diverse installaties van stroom, Zo kunnen we kiezen tussen sterk en zwakstroom. Als we praten over zakstroom dan hebben wij het over een energiebron die maximaal 24 volt kan leveren. Deze zwakstroominstallatie kan je gebruiken om radio’s, computers en bijvoorbeeld een televisie te laten werken. Maar wanneer u met grotere en meerdere apparaten aan de slag gaat kan een zwakstroominstallatie dit niet meer aan. 

Wanneer u een sterkere energiebron nodig heeft spreken we over sterkstroom. Bij een sterkstroominstallatie is er sprake van een energiebron die spanningen van 230 tot 400 volt levert. Dit soort installaties zijn vooral aanwezig in woningen en utiliteit. Bij utiliteitbouw kunnen deze installaties zelfs tot 1600 ampère en 400 volt leveren. 

Een monteur die sterkstroominstallaties monteert voert verschillende werkzaamheden uit. Dit doet de monteur op allerlei systemen die aangesloten zijn op de spanning van de installatie. 

Bron van energie

Voor een bron van energie in uw bedrijf heeft u een krachtinstallatie nodig. Zonder deze krachtinstallatie is er simpelweg geen bron van energie. Met een sterkstroominstallatie kunnen alle elektronische apparaten voorzien worden van energie, of dit nou een deurbel of beveiligingssysteem is alles wordt voorzien van de benodigde energie. Kortom is een sterkstroominstallatie essentieel voor het uitvoeren van uw werkzaamheden als bedrijf. 

In noodsituaties moet u ervan bewust zijn dat u een noodvoorziening bij de hand moet hebben. U kan bijvoorbeeld een storing meemaken en dan moet u de gevolgen kunnen beperken door noodstroom aanwezig te hebben in uw besturingskasten. 

Wees als bedrijf bewust dat energie een van de belangrijkste factoren van uw onderneming is! Zorg ervoor dat dit altijd op orde is en dan kunt u zonder enige zorgen uw bedrijf uitbreiden. Hopelijk heb je naar aanleiding van mijn blog nu een beeld van sterkstroominstallaties. Laat ook zeker een reactie achter als je nog een vraag hebt!