Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Tegels kopen voor jouw droom badkamer

Als je de badkamer gaat betegelen, dan kun je kiezen uit veel verschillende materialen en stijlen. Afhankelijk van de ruimte in je badkamer en de sfeer in je huis kun je de tegels kopen bij www.douche-concurrent.nl. Als je eenmaal een mooie stijl gevonden heb is het soort materiaal ook van belang. Denk aan de duurzaamheid, moet de tegel tegen vloerverwarming kunnen, moet de tegels een antisliplaag hebben en meer. Als je al deze vragen beantwoord hebt, dan kun je lange een badkamerzaak om een mooie nieuwe wandtegel of vloertegel uit te zoeken.

 

Inrichten van de badkamer

Nadat je bepaald hebt in welk kleurenschema je de badkamer wilt betegelen is het goed om te kijken naar de materialen zelf. Zo zijn er tegels verkrijgbaar in verschillende formaten, vormen, van verschillen materiaal en met andere functionaliteiten. Afhankelijk van het soort tegel is ook de kostprijs hoger. Het design en materiaal maakt dat enkele tegels wat duurder zijn. Ook het voegmateriaal moet je  binnen de prijs meerekenen. 

 

In woontijdschriften is genoeg inspiratie te vinden. Wil je meer een moderne stijl, een klassieke stijl of wellicht oosters. Afhankelijk van de rest van de inrichting van je huis, kun je deze lijn mooi doortrekken naar de badkamer. De tegels kun je redelijk neutraal kiezen of juist zorgen voor een decoratie. Als je een bad hebt, dan zou je de wandtegels ook door kunnen trekken over het bad. Over het algemeen wordt gezegd dat de vloertegels rustiger moet zijn en de wanden na keuze betegeld kunnen worden. Dit geeft het beste effect. Hoe groter de tegels zijn des te groter de badkamer ook lijkt. 

 

Soorten wandtegels en vloertegels

Voor tegels heb je dus oneindige keuzes als het gaat om het ontwerp. De meest gebruikte vormen zijn vierkant en langwerpig. Dit geldt voor de wandtegels maar ook de vloertegels. Het hexagon ontwerp wordt ook steeds meer gebruikt. Naast alle kleuren en prints, kun je ook kiezen voor een andere afwerking. Denk aan een matte of glanzende afwerking. Maar ook de kwaliteit van de afwerking verschilt. Zo kun je tegels kiezen met een andere slipweerstand. Voor de muur is het fijn als de tegel wat gladder is maar niet te glad natuurlijk. Voor de vloer kun je kiezen voor een extra hoge slipweerstand. Tegels zijn ontzettend duurzaam en gaan lang mee. Kijk voor de aanschaf dus goed na het ontwerp en de eisen de je aan de badkamertegels stelt.