Blogsite voor Jan en Alleman!

Werk

Tips om een autoverzekering uit te kiezen

Het is eenmaal zover, je hebt gespaard voor een auto en de dag breekt aan om de auto op te halen. Maar wat voor verzekeringen ga je nou eigenlijk nemen? Kies je voor een allrisk of ga je toch maar liever voor de wat goedkopere optie. Het uitkiezen van een verzekering kan soms een beetje moeilijk zijn omdat er zoveel aanbieders zijn. Daarom hebben we speciaal voor jou een aantal tips opgesteld om een autoverzekering uit te kiezen.

 

Maak gebruik van vergelijkingswebsites

Tegenwoordig zijn er ook ontzettend veel vergelijkingswebsites waar je een autoverzekeringen tot aan een zonnebril kan vergelijken. Hartstikke handig natuurlijk maar ook door het grote aantal aanbieders kan je soms door de bomen het bos niet meer zien. Zoek daarom op het internet naar beste autoverzekering en kies voor een vergelijkingswebsite die speciaal gericht is op auto’s. Op deze manier weet je zeker dat de juiste informatie wordt verstrekt waaruit je uiteindelijk een keuze kan maken.

 

Het is ook goed om gebruik te maken van twee vergelijkingswebsites zodat je de resultaten tegen elkaar kan afwegen. Schrijf van tevoren alvast op wat voor jou belangrijk is. Als je liever een goedkope verzekering wil en het niet zoveel uitmaakt wat er gedekt wordt, dan kan je dat opgeven.

 

Lees recensies

Om nog even verder te gaan op de vergelijkingswebsites is het ook handig om recensies te lezen. Let daarbij wel op tussen echte en neppe recensies. Ga op zoek naar echte recensies van autoritaire websites zoals Trustpilot en Google reviews. Sommige verzekeraars hebben ook reviews op hun eigen website, bij dit soort reviews is het goed om een aantal te lezen en te vergelijken met reviews op Trustpilot. Zo weet je zeker of de reviews op de website écht zijn.

 

 

Vraag het aan je vrienden

Eén van de beste manieren om erachter te komen welke verzekering goed is, is door te praten met je vrienden en familie. Iemand die tevreden is over een bedrijf of service zal dit delen met zijn naasten. Ook als iemand heel erg ontevreden is, zullen de vrienden dit als eerste horen. Ga daarom je vriendenkring en familie langs en achterhaal bij welke verzekeringsmaatschappij zij aangesloten zitten. Noteer alle voor-en nadelen die zijn benoemen en ervaringen met het uitkeren van verzekeringsgeld na een ongeluk. Op basis van deze lijst en in combinatie met reviews en informatie van een verzekeringswebsite kan je een keuze maken.

 

Neem contact op met verzekeringsmaatschappijen

Als je liever geen gebruik maakt van informatie van derde partijen, is het natuurlijk ook mogelijk om direct contact op te nemen met verzekeringsmaatschappijen. Schrijf al je vragen van tevoren op zodat je niks vergeet tijdens het telefoongesprek. Vaak beloven verzekeringsmaatschappijen je van alles en wanneer het er uiteindelijk op aankomt dan krijg je heel weinig uitgekeerd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ga daarom ook niet voor de eerste en beste aanbieder maar vraag goed door. Je wil uiteindelijk namelijk wel waar je voor geld en het gevoel krijgen dat je bij de juiste partij een verzekering hebt afgesloten.