Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Tips om je tuin zomer klaar te maken

Veel mensen kijken er tegenop om hun tuin aan te pakken. Onkruid overal en nergens, dode planten en bloemen, tuinmeubelen die de herfststorm niet hebben overleefd en tegels die niet meer schoon te krijgen zijn. Met andere woorden de tuin ziet er niet uit. Toch voelt het als een voldoening wanneer de tuin er weer goed uitziet en je ervan kunt genieten in de zomer. Omdat wij weten hoe lastig het is om eraan te beginnen, hebben we een aantal tips voor je opgesteld. Met deze super tips is jouw tuin binnen een no-time weer klaar voor de zomer.

 

Maak een plan, voordat je begint

Het klinkt misschien een beetje raar om een plan te maken voor de aanpak van je tuin, maar het kan zeker helpen. Je kan het plan zo uitgebreid of compact maken als je wil zolang er maar op staat wat je moet doen. Je kan ervoor kiezen om het uit te spreiden over het weekend of je neemt een weekje vrij om de tuin in één keer aan te pakken. Maar doe het in ieder geval ruim voor de zomer want anders kan je er niet van genieten.

 

Haal al het onkruid weg

Misschien wel één van de meest vervelende klusjes is het onkruid weghalen. Je kan een tuinman hiervoor inhuren of zelf de handen uit de mouwen steken. Vraag je partner, vriend of vrienden of zelfs je kinderen om je te helpen met dit klusje. En maak er een gezellige dag van. Je zal zien dat wanneer het onkruid eenmaal weg is de tuin er al een stuk beter uitziet. Natuurlijk is het onkruid weghalen niet een eenmalige taak maar iets wat zeker terugkomt. Laat het onkruid daarom niet weer groeien maar hou het regelmatig bij.

 

Pak ook gelijk de dode planten aan en haal alles weg wat niet meer te redden valt. Ga langs het tuincentrum en koop nieuwe planten die weinig zorg nodig hebben. Zo voorkom je dat de planten de volgende zomer weer vervangen moeten worden.

 

Nieuwe inrichting

Wanneer de tuin eenmaal opgeknapt is, is het tijd voor een nieuwe frisse inrichting. Je kan ervoor kiezen om de tuin volledig aan te pakken en ook nieuwe tegels te laten plaatsen of een gedeelte van de tuin te renoveren. Wat zeker handig is om te hebben in de tuin is een tuinhuis. Je kan het tuinhuis als opbergruimte gebruiken voor bijvoorbeeld het tuinmeubilair of gereedschap.

 

Een nieuwe inrichting in de tuin kan ervoor zorgen dat je ook weer plezier krijgt om te zitten in de tuin en de tuin regelmatig te onderhouden. Denk hierbij aan nieuwe plantjes, bloemen, misschien een nieuwe tuin set of zelf een overkapping. Het belangrijkste is dat de tuin klaar is voor de zomer en dan je lekker kan genieten van het zonnetje in je eigen tuin. Heb je kinderen? Dan kan het leuk zijn om een zwembadje te plaatsen of zelfs een trampoline.