Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Tips voor het kiezen van de juiste vloer in jouw huis

Als je een nieuwe woning hebt of gewoon een nieuwe vloer in je woning wilt, kun je kiezen uit een hoop verschillende vloeren. Veel mensen vinden dit lastig, daarom worden er in dit artikel een aantal mogelijkheden besproken. Ook worden er een aantal handige tips gegeven waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een geschikte vloer.

Welke stijl wil je?

Om te beginnen is het belangrijk om vast te stellen welke stijl jij in je woning aan wilt houden. Het is namelijk het mooist om een vloer uit te kiezen de perfect aansluit op de stijl die je in je woning wilt creëren. Daarnaast is je vloer belangrijk om de stijl optimaal te benadrukken.

Voor waar in je woning is de vloer?

Een ander belangrijk aspect bij het vinden van de meest geschikte vloer, is de plek waar je de vloer wilt leggen. Het is natuurlijk logisch dat je op je badkamer een andere vloer hebt liggen dan in je woonkamer. Houdt bij de vloer van je badkamer trouwens ook rekening met het feit dat de vloer hier waterdicht moet zijn. Een houten vloer is bijvoorbeeld absoluut niet geschikt voor in een badkamer.

Verdiep jezelf goed in de mogelijkheden die er zijn

Het is verstandig om jezelf goed te verdiepen in alle mogelijkheden die er zijn omtrent vloeren. Als je graag een houten vloer in je woning wilt, zijn er namelijk nog steeds een hoop mogelijkheden. Dat komt omdat er veel verschillende houten vloeren zijn van verschillende houtsoorten met verschillende voor- en nadelen. Daarnaast zijn er ook verschillende patronen en kleuren mogelijk bij vrijwel alle vloeren.

Houd rekening met kinderen en huisdieren

Als je momenteel kinderen of huisdieren of toekomstplannen hebben waar kinderen of huisdieren in voorkomen, is het handig om hier rekening mee te houden als je een vloer uitkiest. Als je kinderen of huisdieren hebt, is het namelijk handig om voor een krasbestendige vloer te kiezen. Indien je dit niet doet, zal je zien dat de vloer snel vol met krassen komt. Daarnaast is het ook handig om met kinderen of huisdieren een vloer aan te schaffen die makkelijk schoon te houden is. Hierdoor zal je in de toekomst minder snel problemen met vlekken en dergelijke in de vloer ervaren.

Houd mogelijk rekening met vloerverwarming of veel verschillende temperaturen

Bij het uitkiezen van een vloer is het ook verstandig om rekening te houden met een vloerverwarming. Veel mensen willen graag een vloerverwarming in hun huis, maar dit is niet met iedere vloer mogelijk. Als je onder een houten vloer vloerverwarming legt zal je merken dat het hout gaat leven. Dit is vervelend, want dit betekent dat het hout uit zal zetten en zal krimpen aan de hand van de temperatuur in huis. Hierdoor krijg je lelijke spleten of beschadigingen aan je vloer en dat is zonde, want een vloer is een dure aankoop. Tot slot is het belangrijk om je nieuwe vloer eerst vierentwintig uur in je woning te laten wennen aan het klimaat. Hierdoor verklein je de kans op het tot leven komen van je vloer.