Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Tips voor verpakken, verplaatsen, opslag en woonverbetering

Er zijn genoeg Nederlanders die geen idee hebben hoe zij een verhuizing aan moeten pakken. Vaak wordt er maar gewoon ergens gestart. Verstandig? Nee, wat ons betreft zeker niet. Indien je niet voor een goede voorbereiding zorgt, is de kans op problemen tijdens de verhuizing namelijk groot. Zo kan er bijvoorbeeld schade ontstaan bij het vervoeren en/of verplaatsen van bepaalde spullen. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Daarom kun je vast en zeker wel wat handige tips gebruiken voor jouw verhuizing. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In onderstaande tekst krijg je een aantal tips van professionele verhuizers voor verpakken, verplaatsen, opslag en woonverbetering.

Verpakken


Bij een verhuizing moet je ook breekbare spullen inpakken. Denk hierbij aan servies en glaswerk. Wij horen geregeld verhalen van mensen waarbij er behoorlijk wat breekbaar spul sneuvelt tijdens een verhuizing. Dit kan verschillende redenen hebben. Zo kan het zijn dat er niet voorzichtig is omgegaan met de doos waarin de spullen zaten. Het is echter aannemelijker dat de spullen niet goed verpakt waren. In dat geval is het natuurlijk logisch dat breekbare spullen sneuvelen. Bescherm jouw servies en glaswerk daarom altijd goed wanneer je gaat verhuizen. Wikkel de spullen bij voorkeur in een handdoek of ander zacht materiaal. Verpak ieder glas, iedere mok en ieder bord apart, zodat ze tijdens het transport niet tegen elkaar kunnen stoten. Op deze manier is de kans bijzonder klein dat jouw breekbare spullen sneuvelen tijdens de verhuizing.


Verplaatsen


Een verhuizing is vaak geen pretje, waardoor de meeste mensen het snel achter de rug willen hebben. De meubelstukken worden in dat geval vaak met grof geweld verplaatst van de woning naar de verhuiswagen en andersom. Hierdoor wordt de kans op schade een stuk groter. Je kunt bijvoorbeeld tegen het kozijn aanstoten of langs een muur schuren met een tafel of kast. Het gevolg hiervan is dat het meubelstuk beschadigd raakt. Neem daarom altijd de tijd voor het verplaatsen van jouw meubels. Denk er bij kasten met deurtjes overigens aan om de deurtjes goed af te sluiten. Kan dit niet met een sleutel? Plak ze dan niet dicht met tape, maar wikkel de kast in met folie. Bij het verwijderen van de tape ontstaat er namelijk schade aan het houtwerk van de kast en dat zou zonde zijn.


Opslag


Moet je jouw woning verlaten, maar kun je je nieuwe huis nog niet in? Dan moet je tijdelijk onderdak zoeken. De kans is aanwezig dat jouw tijdelijke woning aanzienlijk kleiner is dan het huis waarin je nu woont. Hierdoor kun je misschien niet al jouw meubels kwijt in het huis. Sommige mensen besluiten daarom maar om een aantal meubelstukken van de hand te doen. Dit kan inderdaad, maar noodzakelijk is het niet. Je kunt jouw meubels namelijk ook tijdelijk opslaan. Tegenwoordig zijn er talloze bedrijven waarbij je een opslagbox kunt huren. Deze boxen zijn uitermate geschikt om jouw meubels tijdelijk te stallen. Wil je er zeker van zijn dat jouw meubels op een goede en veilige manier opgeslagen worden? Laat de opslag dan over aan een professioneel verhuisbedrijf.


Woonverbetering


Eén van de redenen om te verhuizen kan ruimtegebrek zijn. In het geval van gezinsuitbreiding is het huis mogelijk te klein geworden om fatsoenlijk in te kunnen leven. In dat geval spreken we dus