Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Top 5 populaire bestemmingen voor vrouwen

Steeds meer vrouwen kiezen bewust om alleen op vakantie te gaan. Geïnspireerd door de vele motiverende vrouwenblogs die over dit thema berichten. Met het boeken van een reis wordt bekeken welke landen populair zijn voor vrouwen alleen, maar ook de veiligheid, gastvrijheid en activiteiten spelen een grote rol. Wij zetten hier de top 5 populaire solo bestemmingen voor vrouwen op een rij.

IJsland

Het veiligste land voor toeristen en zeker voor vrouwen, is IJsland. Met drie uur vliegen vanaf Schiphol landt je op Reykjavik. De hippe hoofdstad bruist van het leven en heeft een geweldig infrastructuur, waardoor het makkelijk is om overal te komen. De IJslanders zijn erg behulpzaam, vriendelijk en spreken erg goed Engels. Om het eiland te verkennen kun je met een touroperator mee, maar je kunt ook zelf het betoverende landschap verkennen vol gletsjers, watervallen en geisers.

Tip: de beste tijd om naar IJsland te reizen is tussen juni en september. Het is dan langer licht en ligt nog weinig sneeuw, zodat je alles in bloei kunt zien.

Italië

Ontdek de mooiste steden van Italië, tijdens een stedentrip. Nieuwe vriendschappen ontstaan tussen soloreizigers met een ‘free walking tour’. Je reist door Rome, waar je veel ziet en leert over de rijke cultuurhistorie en in Bologna bezoek je de beroemde Torre Degli Asinelli, waarna je in Venetië heerlijk kunt slenteren in de sfeervolle winkelstraatjes. De Italianen zijn gepassioneerd, vriendelijk en uiterst gastvrij.

Tip: Probeer de lokale gerechten uit de osterie uit Bologna, de echte traditionele Italiaanse keukens proef je in deze stad.

Portugal

In Portugal kun je een strand- en actieve vakantie prima mixen. Bezoek in de Algarve de stad Lagos, waar je veel soloreizigers ontmoet. De sfeer in de stad is fantastisch, de inwoners zijn lief en vriendelijk, shop in de winkelstraten met gezellige terrassen en binnen tien minuten sta je op het prachtige stranden van Lagos.

Tip: verken de grotten in een kajak en breng een bezoek aan de bijzondere vuurtoren.

Mallorca

Om de grote toeristenstroom te vermijden zijn de kleinere, afgelegen stranden rond Cala d’Or ideaal. In het noordwesten ontdek je schitterende bergdorpjes in een bergachtig gebied. In Palma zijn er tal van bezienswaardigheden te zien, zoals de kathedraal en de Passeig del Born.

Tip: maak een wandeling naar de kloof, Torrent de Pareis.

Cuba

Havana is een kleurrijke stad, waar je jezelf als vrouwelijke vakantieganger geen moment zult vervelen. Veel oldtimers en felgekleurde balkons vind je in het levendige centrum, waar je heerlijk kunt slenteren. Cubanen zijn erg sociaal en gastvrij en nieuwsgierig.

Tip: laat je rondrijden in een oldtimer taxi, die je meeneemt naar de bijzondere bezienswaardigheden.