Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws, Thuis

Tot in de puntjes geregeld

thuis

Op het moment dat het over je huis gaat is het belangrijk dat je geen dingen over hert hoofd ziet. Alles moet zijn zoals het hoort zodat jij gewoon kunt genieten van het thuis zijn. Voordat het zover is moet je voor een nieuw huis een hoop regelen. In deze blog gaan wij proberen jou te helpen met het klaarmaken van je nieuwe huis. Als het tijd is om in te trekken zal het dan ook echt tot in de puntjes geregeld zijn. Had je al een checklist gemaakt voor het klaarstomen van je nieuwe huis? Je kunt deze weggooien, want we gaan een nieuwe maken.

De juiste volgorde

Het belangrijkste bij het inrichten van een nieuw huis is de volgorde waarin je alles doet. Zo is het belangrijk om eerst te stucen, dan te verven en vervolgens de vloer te laten leggen. Een andere volgorde is volkomen onlogisch. Als deze basis is gedaan kun je verder met het volgende onderdeel. Het plaatsen van meubels. Denk hierbij aan de bedden banken en kasten die je wilt gaan plaatsen. Geef ze een goede plek en het begint waarschijnlijk steeds meer op een thuis te lijken. Zijn alle muren klaar en de meubels aanwezig? Dan is het tijd om voor de accessoires te gaan shoppen. Als alles al op zijn plek staat is het namelijk makkelijker om na te denken over de plek van accessoires. Je zou haast denken dat je huis nu af is.

Bescherm je bezit

Heerlijk zo een nieuw huis, maar vaak vinden inbrekers dat ook. Zorg er daarom voor dat er meteen een vorm van beveiliging in huis komt. Kijk naar alarmsystemen, mistmachines en extra sloten. Niets is te veel om je nieuwe huis te beschermen.  Mistmachines zijn steeds meer in trek, omdat het er voor zorgt dat de inbreker niets meer ziet als deze geactiveerd is. Zo kan hij niet ontsnappen en ook niets meenemen.

De kleine onmisbare dingen

Veel van deze spullen bevinden zich in de keuken. Je borden, bestek en keukenmachines zijn niet te missen. Tegenwoordig betekent opstaan voor veel mensen ook koffie drinken. Helaas gaat dat moeilijk als je geen kopjes hebt. Naast de keukenspullen zijn ook handdoeken, gastendoekjes en beddengoed dingen die veel mensen vergeten. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de spullen die je al had mee te verhuizen. Dat geldt natuurlijk ook voor je meubels en andere grote dingen in huis. Pas als alles tot in de puntjes is geregeld wordt jouw huis een thuis.