Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Traplift kopen: waarom je dat zou moeten doen

traplift kopen

Het onderstaande stuk is gericht aan mensen die slecht ter been beginnen te worden, of de naasten van mensen die slecht ter been zijn. Ik zal uitweiden waarom een traplift kopen in dit stadium een wijze keuze is. Het belangrijkste voordeel is dat je langer thuis kunt blijven wonen, en dus het huis ook niet hoeft te verkopen. Daarnaast stelt het iedereen gerust, omdat je langer zelfstandig blijft. Ook dient de traplift andere doelen naast jezelf omhoog brengen, zoals het omhoog of omlaag brengen van spullen.

Een traplift kopen doe je niet alleen voor jezelf

Het verliezen van mobiliteit is voor iedereen vervelend. Niet alleen voor jou, maar ook je bekenden zien wat er gebeurt en willen graag helpen maar weten niet hoe. Een traplift kopen zou een oplossing bieden voor dit specifieke probleem. Je familie en vrienden weten dat het goed met je gaat, omdat je in je eigen huis zelfstandig door kunt leven. Met een gerust hart kunnen ook zij verder met hun leven. Ook voor jou is dat fijn, dat al die bemoeials zich niet zo om je bekommeren.

Je huis blijft van jou

Het allerbelangrijkste van een traplift kopen is dat je eigen vertrouwde huis behouden blijft. Een traplift kopen zal misschien een aardige deuk in de portemonnee maken, maar het is nog steeds goedkoper dan het huis wegdoen en verhuizen naar een appartement. De bovenverdieping van het huis blijft nog benut, zodat er in huis ook verder nog geen aanpassingen hoeven worden gemaakt. Het is dus eigenlijk de goedkoopste oplossing.

Spullen verplaatsen

Een traplift kopen hoeft niet alleen maar voor jouw lichaam een oplossing te zijn. Je kunt hem namelijk ook gebruiken voor het omhoog of omlaag brengen van spullen. Denk aan de was, of nieuw gekochte andere spulletjes. Het ligt er maar aan waar je hem voor wilt gebruiken. Houd wel rekening met de belastbaarheid, misschien is het niet slim om een bank op je traplift te zetten.

Vraag hulp

Laten we het verliezen van mobiliteit bespreekbaar maken! Er heerst helaas nog een stigma rondom een traplift kopen, terwijl het juist zo handig is. Nergens voor nodig dat stigma, want we verliezen op een gegeven moment allemaal onze spierkracht of onze soepelheid van gewrichten. Het is niets om je voor te schamen. Combineer een traplift kopen eventueel met een verzorgster die of een familielid dat af en toe langskomt. Op deze manier kun je jarenlang voort en is iedereen toch gerust gesteld.