Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws, Online, Thuis, Vakantie, Werk

Uw oude trap in een nieuw jasje

Trappen zijn een centraal punt van het huis, maar er kan een tijd komen dat de trap moet worden gerenoveerd. Waar begint u? Welke materialen moet u kiezen? En hoe ga je het precies inrichten? Dit zijn slechts enkele van de vragen waar u mee te maken kunt krijgen. 

Voordelen van traprenovatie

In de meeste huizen staat de trap in het middelpunt en kan deze vaak het eerste zijn dat opvalt als je door de deur loopt. Investeren in de renovatie van een trap kan de eerste indruk aanzienlijk verbeteren en daarnaast meer waarde toevoegen aan een woning dan u in eerste instantie misschien denkt. Het zorgvuldig selecteren van de beste kwaliteit materialen kan er ook voor zorgen dat de gerenoveerde trap een leven lang meegaat, waardoor het een verstandige investering op lange termijn is. 

De juiste trapverlichting

Bij alle interieurprojecten is goede verlichting essentieel voor het bereiken van de gewenste stijl en sfeer. Iedereen kan zijn eigen trap in een disco laten veranderen en zo de aandacht vestigen op een gang of een leefruimte. LED-verlichting kan worden aangebracht onder de traptreden of langs de wand om een leuk effect te creëren. Trapverlichting is ideaal om donkere gangen op te fleuren en de illusie van ruimte in kleine ruimtes te wekken. 

Maak de trap in de stijl van uw interieur

Het kleurgebruik binnen het trappenhuis kan het eindresultaat van een renovatie of installatie aanzienlijk beïnvloeden. Het totale gevoel van de ruimte kan worden beïnvloed door de keuze die u maakt en daarom is het essentieel dat u goed nadenkt over het type ruimte dat u hoopt te creëren. kiest u voor een open trap of een dichte trap? Kiest u voor een moderne trap renoveren of een klassieke trap? Als u er uit bent kunt u contact opnemen met onze trappenspecialist via de link in dit artikel.

Bron: TopTrap