Blogsite voor Jan en Alleman!

Vakantie

Vakantie in Nederland: ontdek de Waddeneilanden en de kust!

Nederland is een echt vakantieland, waar je kunt genieten van zon, zee, strand en natuur. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je vakantie door te brengen. Wil je bijvoorbeeld graag op een eiland? Dan zijn de Waddeneilanden echt een aanrader!

De Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn een uniek gebied, waar je kunt genieten van rust en ruimte. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen en genieten van de mooie natuur. Er zijn veel verschillende eilanden, dus er is voor ieder wat wils. Daarnaast is Texel erg gemakkelijk te bereiken vanuit Noord Holland en heeft het prachtige dorpjes en leuke strandtentjes. Een huisje Texel 2 personen is daarom ook erg leuk om te boeken. Terschelling is bijvoorbeeld een eiland met veel strand. Wil je direct een huisje Terschelling 2 personen boeken? Dat kan gemakkelijk online. Vervolgens kan jij van de mooie natuur en gezellige dorpjes genieten op Terschelling. Ameland is een eiland met een rustige sfeer, terwijl Vlieland juist bekend staat om zijn gezellige strandpaviljoens en leuke winkeltjes.

De westkust

Wil je liever niet naar een eiland, maar toch genieten van de zee? Dan is een vakantie aan de Nederlandse kust een aanrader. Aan de kust kun je lekker wandelen, fietsen en genieten van de mooie natuur. Er zijn ook veel verschillende badplaatsen, dus er is voor ieder wat wils. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een gezellige badplaats met veel winkels en terrasjes? Dan is Breda een aanrader. Vind je het fijn om na een dagje strand lekker uit eten te gaan? Dan kun je in Domburg terecht voor heerlijke restaurants.

De natuur in

Natuurlijk kun je in Nederland ook prima terecht voor een vakantie in de natuur. Een aanrader is dan een vakantie op de Veluwe. De Veluwe is een uniek natuurgebied, waar je kunt genieten van de rust en de ruimte. Er zijn veel verschillende wandel- en fietsroutes, dus er is genoeg te doen. Daarnaast kun je ook genieten van de mooie natuur en de vele dieren die je er kunt spotten.

Handige tips

 • Pak je koffers
  Als je gaat vakantie vieren in Nederland, moet je natuurlijk je koffers inpakken. Bepaal eerst wat je mee wilt nemen en maak dan een lijstje. Zorg ervoor dat je genoeg kleding meeneemt voor alle weersomstandigheden. Als je gaat wandelen, moet je ook goede wandelschoenen meenemen.
   
 • Neem je reisdocumenten mee
  Als je gaat vakantie vieren in Nederland, moet je natuurlijk je reisdocumenten meenemen. Zorg ervoor dat je paspoort of ID-kaart in orde is. Als je met het openbaar vervoer gaat, moet je ook een treinkaartje of buskaartje kopen.
 • Boek je vervoer
  Je kunt ervoor kiezen om je eigen auto te nemen als je gaat vakantie vieren in Nederland. Als je liever met het openbaar vervoer gaat, kun je een treinkaartje of buskaartje kopen. Het is ook mogelijk om een fiets te huren. Dit is een leuke manier om de omgeving te verkennen.