Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Versneld naar werk in een paar simpele stappen

Wanneer je niet meer jouw werk kan doen wat jij graag doet, is dat super vervelend. Er kunnen meerdere redenen aan ten grondslag liggen. Dit kan zowel fysiek als mentaal zijn, maar ook bijvoorbeeld door een ontslag. Voor alle opties zijn er oplossingen om weer versneld naar werk te kunnen. 

Zelfreflectie 

Dit is wellicht de meest belangrijke stap. Bij zelfreflectie wordt er gekeken naar jou als persoon. Waarom is het misgegaan en wat kan er nog beter. Wat is voor jou zeer belangrijk in een toekomstige baan en waar word jij ongelukkig van? Door middel van de juiste vragen te stellen kunnen er duidelijke antwoorden geformuleerd worden. Deze antwoorden helpen jou bij wie je bent en wat je wil. Hierdoor is de kans op versneld naar werk groter geworden. Er zijn professionals die jou hierbij kunnen helpen. De juiste vragen stellen is voor hun een dagelijkse bezigheid en zij kunnen jouw voorkeuren wellicht eerder doorhebben dan jijzelf. 

Opzetten van een Curriculum Vitae

Een Curriculum Vitae is misschien nog wel belangrijker dan je denkt. Het is jouw eigen, persoonlijke visitekaartje. Dit is vaak ook het eerste waar een bedrijf naar kijkt wanneer ze jouw sollicitatie ontvangen. Door dit perfect tot in de puntjes te hebben verzorgd, laat je een goede eerste indruk achter. Deze goede eerste indruk kan bijdragen aan een proces waarbij jij versneld naar werk kan raken. Wanneer jij zelf niet al te kundig bent met Word, Excel of Illustrator kunnen andere mensen jou altijd helpen. Kijk eerst in je eigen kringen of raadpleeg een designbureau. 

Opzetten goede sollicitatiebrief 

Het opzetten van een goede sollicitatiebrief is naast het Curriculum Vitae zeer belangrijk. Tevens is het schrijven van een goede sollicitatiebrief niet aan iedereen weggelegd. 

Hierdoor kan het zijn dat je vastloopt. Echter zijn er professionals die voor jou klaar staan om de brief door te nemen en te voorzien van feedback. Hierdoor maak jij jouw sollicitatiebrief passend voor de sollicitatie. Een standaard template als sollicitatiebrief is erg handig voor nu en later. Deze template kan namelijk vaker worden gebruikt wanneer je weer verder wil solliciteren. 

Versneld naar werk is investeren in jezelf 

Zoals in de voorgaande punten duidelijk is geworden is versneld naar werk kunnen vooral investeren in jezelf. Door zelf proactief bezig te zijn en hulp te zoeken bij de echte professionals kan het zijn dat jij snel weer aan het werk bent. Ga altijd eerst na wat je zelf wil. Wanneer jij in het werkgebied werkzaam bent waar jij het meeste energie uithaalt zal je veel beter excelleren dan in een werkgebied waar jij je niet op je gemak voelt.