Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Vijf tips voor het Bali-avontuur van je dromen

Bali; er is al zoveel over gezegd en geschreven. Toch droom jij ervan om het land met eigen ogen te bekijken. En gelijk heb je! Speciaal voor iedereen die er tussenuit wil, hebben wij de vijf beste vakantietips voor je.

 Zodra de ophef rondom het Corona-virus tot rust is gekomen kan jouw wens eindelijk werkelijkheid worden; je gaat beginnen met het plannen van jouw reis naar Bali. Kun jij wel wat reisinspiratie gebruiken? Wij hebben een top vijf voor je samengesteld.

Bali tip 1

Natuurlijk wil jij de winkelstraat in Seminyak niet missen. De kunstzinnige, authentieke winkeltjes waar origineel handwerk samengaat met verschillende eettentjes.

Ook het uitgaansleven begint hier en is iets dat je meegemaakt moet hebben. Twee enorme clubs zullen zorgen dat jij je ook ’s nachts niet hoeft te vervelen.

Bali tip 2

De Tempel op het water die je gezien moet hebben, Ubud en Tanah Lot.

Een van onze belangrijkste vakantietips voor heel Bali is: boek deze dagexcursie altijd via de gerenommeerde verkopers in jouw resort of hotel. Buiten loop je het risico bedrogen uit te komen!

Bezoek het apenbos, bekijk het houtsnijwerk en maak foto’s bij zonsondergang van de prachtige zestiende-eeuwse zeetempel Tanah Lot.

Bali tip 3

Natuurlijk kan jij al het moois vanaf een olifanten bekijken en zijn er ruime mogelijkheden om met dolfijnen te zwemmen. Vergeet niet dat Bali beschikt over de mooiste koraalriffen van de wereld. Een waterdichte onderwatercamera is dan ook een must voor in jouw koffer.

Bali tip 4

Voor wie nog meer reisinspiratie kan gebruiken; neem vulkaan Agung mee in jouw planning voor het schitterende Bali. Let wel, Agung is een actieve vulkaan en vormt tevens de hoogste berg op het eiland. Voorheen werd het ook wel de Piek van Bali genoemd. Deze vulkaan ligt ten oosten van Bali nabij de grote tempel Pura Besakih, die eveneens het bezichtigen waard is.

 

Bali tip 5

Bezoek voormalig vissersdorpje Kuta, met zijn prachtige langgerekte zandstranden; perfect om eindeloos te kunnen surfen. In 2002 werd het toeristisch gebied getroffen door een aanslag maar dankzij blijvend verscherpt toezicht wordt alles op alles gezet om een drama zoals deze nooit meer te laten gebeuren. De mensen zijn, zoals overal in Bali, buitengewoon vriendelijk en willen je graag laten zien wat het eiland voor de vele toeristen zo geliefd maakt.