Blogsite voor Jan en Alleman!

Werk

Voetbal wedden – hobby of baan?

Op voetbal wedden is voor de meeste mensen een hobby. Je wilt wel geld verdienen, maar weet zelf ook wel dat het lang niet iedereen gegund is om van dit wedden op sport je baan te maken. Dat is voor de recreatieve gokker, maar niet voor de professional. Denk je dat je genoeg kennis hebt om van wedden op voetbal een fulltime baan te kunnen maken? Dan is voetbal wedden ineens heel anders. Wanneer spreken we over een hobby, en wanneer over een baan in de gokwereld?

Voetbal wedden: fun of noodzaak? 

Professionele gokkers zijn op vrijwel ieder moment van de dag bezig met wedden op sport. Is er op enig moment geen wedstrijd, dan zijn zij zich wel aan het voorbereiden op een wedstrijd die op het punt van beginnen staat. Onder professioneel wedden verstaan we iets heel anders dan het wedden dat de meeste mensen doen, namelijk voor de fun. Iemand die op professionele basis gokt, die moet hier over het algemeen van rondkomen. Wil je het namelijk goed doen, dan moet je alle tijd nemen om alles voor te bereiden. Tevens moet je voldoende geld hebben én inzetten om genoeg te verdienen als professioneel gokker. Het vereist een andere levensstijl dan de recreatieve gokkers met zich meeneemt. 

Als recreatieve gokker geef je ook geld uit aan voetbal wedden, maar dan puur als hobby. Je bent wel gek op de spanning van een wedstrijd, maar het heeft geen directe noodzaak om te winnen. Je kiest wel voor enige vorm van voorbereiding, maar je graaft niet alle statistieken in voordat je geld inzet. Overigens kan zowel de hobbygokker als professioneel gokker behoorlijk van de kaart zijn bij een verloren inzet, daar verander je helaas niks aan. Ben je niet overtuigd van je kunnen als gokker, dan raden we je toch aan om voetbal wedden als hobby te blijven zien.