Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

VPN-verbinding, wat is dat nou eigenlijk?

Misschien heb je het vaker gehoord, misschien ook wel niet. Maar een VPN verbinding geeft je meer mogelijkheden dan jouw normale internet verbinding. Het biedt onderanderen meer privacy en meer bereik met content. Maar wat is een VPN nou eigenlijk? Dat gaan we jou uitleggen.

Een VPN verbinding

VPN, ook wel Virtueel Particulier Netwerk of Virtueel Privénetwerk (in het Engels Virtual Private Network), is een goedkopere manier om een LAN (Locat Area Network) over een internet verbinding uit te bouwen met behoud op de privacy. 

VPN maakt gebruik van een bestaande netwerk verbinding, zoals het internet, om het delen van documenten en informatie gescheiden te houden. Wanneer je gebruik maakt van een VPN verbinding merk je hier helemaal niets van. Daarom is deze verbinding ook zo fijn. Een andere reden is ook omdat het een betere privacy geeft.

Ook zorgt een VPN verbinding ervoor dat je meer content kan bekijken. Denk hierbij aan video content dat in bepaalde gebieden niet getoond wordt. 

Een evolutie binnen de VPN

Door de snelle opkomst van ICT is er binnen veel bedrijven een verandering gekomen. Zo maken bedrijven gebruik van computers en LAN verbindingen om optimaal te werken. Om informatie te delen binnen verschillende afdelingen was het nodig om de verschillende LAN’s te verbinden aan elkaar. Wanneer dit was gebeurd kon er pas informatie gedeeld worden. Het was daarom ook niet nodig om vanuit huis te werken. Door de komst van VNP verbindingen is dit gemakkelijker geworden. Het delen van informatie tussen afdelingen, en ook andere bedrijven, werd steeds makkelijker. Dit gaf ook de mogelijkheid om te flexwerken, wat zorgde voor meer flexibiliteit en rust bij de medewerkers. 

VPN voor particulieren

In de afgelopen jaren is de ontwikkelingen vol gegroeid. Zo is het voor particulieren ook mogelijk om gebruik te maken een VPN verbinding. Zo heb je meer keuzes wanneer er gestreamd wordt bij commerciële diensten. Denk hierbij aan Netflix. Want ook hiervoor heb je de beste VPN voor Netflix. Zo heb je meer series en films binnen handbereik en kan jij optimaal genieten van een avondje Netflix.

Dus waar wacht je nog op. Voor zowel particulier als zakelijk is het mogelijk om gebruik te maken van een VPN verbinding. Vergelijk de verschillende mogelijkheden en kijk welke optie er voor jou de beste zijn om gebruik van te maken. 

Ben jij klaar om optimaal te genieten van de mogelijkheden van een VPN verbinding?