Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Waar moet je op letten bij een badkamerrenovatie

douchegoot

Het kan natuurlijk voorkomen dat je na een tijdje je badkamer zat bent. Misschien is je badkamer al vrij oud en wil je zodoende meer luxe hebben. Of je hebt nu een bad met daarin een douche en je wilt toch liever een praktische douche hebben. Of misschien ben je wel op vakantie geweest en heb je daar zo’n fijne douche gehad dat je jouw badkamer wilt veranderen. In zo’n geval wil je niet een kleine verandering, maar wil je de hele badkamer op de schop gooien. In deze blog geef ik een aantal tips waar je op moet letten en bespreek ik ook de mogelijkheden binnen de badkamer.

Regendouche

Een regendouche is een van die dingen die toch meer een luxegevoel geeft dan een normale douchekop. Zodoende is het belangrijk om te kiezen bij een nieuwe badkamer of je een regendouche wilt plaatsen. Deze kan je ook later plaatsen als je eerder voor een normale douchekop hebt gekozen. Echter is het mooier om een regendouche te hebben die ingebouwd zit in de muur of zelfs in het plafond. Daarom is het bij een renovatie belangrijk om deze optie van tevoren duidelijk te hebben overwogen.

Douchegoot

De douchegoot is eigenlijk de luxere versie van het bekende doucheputje. De douchegoot is de ingebouwde versie van het doucheputje en is zodoende vanuit een design perspectief een mooie aanvulling binnen de badkamer. De douchegoot is meestal een lange rechte streep waardoor het water makkelijker wordt afgevoerd. Daarnaast is het ook mogelijk om deze onder in de muur te plaatsen, dan heb je niet de mogelijkheid om op de douchegoot te gaan staan. Bovendien is het wegwerken van de douchegoot in de muur voor het zicht een luxer geheel.

Dubbele wasbak

Naast de douche is er natuurlijk meer in de badkamer dat veranderd kan worden. Zo is het fijn, als er nu een enkele wasbak is, om de gewone wasbak te vervangen voor een dubbele wasbak. Dan heb je in de ochtend en de avond geen drukte bij de wasbak en sta je elkaar ook niet in de weg.

Anti slip vloer

Niet alleen voor oudere mensen is een anti slip vloer handig tegen een valpartij. Eigenlijk iedereen heeft hier baat bij. Een douchevloer kan namelijk erg glad worden bij een combinatie van water en een verzorgingsproduct als conditioner of douchefris. Met zo’n vloer kan je dit soort glijpartijen en bijkomende onnodige blessures voorkomen.