Blogsite voor Jan en Alleman!

Werk

Waar moet je op letten bij het kopen van horeca apparatuur?

Als eigenaar van een restaurant heb je heel veel verantwoordelijkheden. Je moet er onder andere altijd voor zorgen dat je personeel betaald krijgt, dat ze de juiste materialen hebben en dat alle gasten tevreden naar huis gaan. Deze taken zijn ontzettend belangrijk en gelukkig zijn er hulpmiddelen om dit makkelijker te maken.

De juiste apparatuur

Het is voor je personeel in de keuken wel zo prettig als ze de beschikking hebben over het juiste materiaal. Er zijn veel verschillende aanbieders van apparatuur voor de horeca. Juist omdat er zoveel aanbieders zijn, kan het lastig zijn om te beslissen bij welke winkel je uiteindelijk klant wordt. Het is natuurlijk vooral belangrijk dat de apparatuur een zo lang mogelijke levensduur heeft. Dit is uiteraard zo omdat je niet wil dat je na een paar jaar weer nieuwe apparatuur moet aanschaffen. Het is daarom uiterst belangrijk om alle aanbieders goed te vergelijken, hierdoor voorkom je dat je met slechte apparatuur komt te zitten. Je moet er wel rekening mee houden dat de apparatuur een hoop geld kan gaan kosten. De apparatuur voor de keuken is niet iets om op te besparen, het is vooral belangrijk dat het van de hoogste kwaliteit is.

Overleg met je personeel

Je personeel moet uiteindelijk in de nieuwe keuken gaan werken dus het is belangrijk om goed met hen te overleggen. Zij weten immers het best waar ze behoefte aan hebben. Het is waarschijnlijk het slimst om aan je chef kok te vragen wat hem of haar het beste lijkt. Vervolgens laat je de chef kok met de rest van het personeel in de keuken overleggen over wat hun voorkeuren zijn. Eventueel kun je ook aan ander personeel vragen wat hun mening is over deze apparatuur. Let alleen wel op dat je alleen relevante meningen meeneemt in je keuze.

Kies een goede leverancier

Je zult er een hele lange tijd profijt van hebben als je een goede leverancier kiest voor je apparatuur. Je zult misschien denken dat je na de levering nooit meer met de leverancier te maken hebt, maar dit is waarschijnlijk niet zo. Wanneer er iets kapot gaat ben je afhankelijk van de technische dienst van de leverancier. Als je een goede leverancier hebt gekozen, staat de technische dienst dag en nacht voor je klaar. Het is vaak fijn om voor één vaste leverancier te kiezen zodat je een beetje een band opbouwt met het bedrijf.

 

Zorg voor onderhoudsvriendelijke apparatuur

Het is natuurlijk belangrijk dat de apparatuur goed werkt. Hiervoor is het van essentieel belang dat er aan het einde van de dag goed schoongemaakt wordt. Het is ook belangrijk dat het schoonmaken niet te veel tijd in beslag neemt. Daarom is het verstandig om te kiezen voor apparatuur die je makkelijk en snel schoon kan maken. Als laatst is het verstandig om eens in de zoveel tijd routineonderhoud te laten doen. Dit moet ervoor zorgen dat de apparatuur zo lang mogelijk mee zal gaan.