Blogsite voor Jan en Alleman!

Werk

Waarom het leasen van een elektrische auto beter is

Steeds meer mensen leasen een auto in plaats van kopen. Je hoeft dan niet in één keer zo fors bedrag van je rekening af te schrijven en het biedt je de mogelijkheid om mooie auto’s te rijden. Bovendien zit bij het leasen van een auto de reparatiekosten en dergelijke onderhoudskosten bij de prijs inbegrepen. Indien je er al een tijdje over na zit te denken om elektrisch te rijden, is private lease wellicht een ideale oplossing. Een elektrische auto kost niet niks en het kopen van een zo’n auto is meteen een fors bedrag. Waarom het leasen van een elektrische auto op de lange termijn misschien beter is dan een benzine auto ontdek je hier.

Duurzaamheid boven alles

Duurzaamheid is een centraal thema geworden binnen onze samenleving. Het is dan ook niet gek dat de overheid en de economie zich steeds meer hierop aan moeten gaan passen. Een elektrische auto is een stuk duurzamer dan het rijden van een benzine of diesel auto. Je kan de auto volledig opladen via eigen zonnepanelen of via een andere duurzame bron. Tussen de elektrische auto’s kan wel een verschil zitten in duurzaamheid. Wanneer je een auto aanschaft die 100% elektrisch is, zal deze tijdens het rijden geen uitlaatgassen produceren. Hoewel de elektrische auto op dit moment de beste optie is, kunnen hier vooralsnog ook een paar vraagtekens bij gezet worden. De batterijproductie van de auto’s kan er wel voor zorgen dat er kooldioxide vrijkomt. Toch scheelt dit jaarlijks qua uitstoot wel met een benzine of diesel auto.

One-pedal drive

Een leuke extraatje die ook nog duurzaam is, is de one-pedal drive. Dit betekent dat je met één pedaal zowel kan remmen als gasgeven. Nadat je het pedaal hebt losgelaten, rem je met de elektromotor. Deze zorgt er tegelijkertijd voor dat je energie terugwint voor de accu. Mocht je dit nou niet prettig vinden is dat ook geen enkel probleem, want je kunt dit bij een elektrische auto naar eigen behoefte instellen of zelfs helemaal uit zetten.

Tanken is niet langer

Bij het leasen van een auto zijn vaak de benzine of diesel kosten nog voor eigen rekening. Wanneer je elektrisch rijdt wordt dit bespaart. Het aanschaffen van een oplaadpaal is een eenmalige uitgave, waarnaar je de auto altijd op kunt laden wanneer je terugkomt van je werk. Het is dan wel genoodzaakt dat je de auto na thuiskomt meteen aan de lader doet, indien je de volgende dag weer met een volle accu wilt vertrekken. In Nederland zijn er namelijk nog niet heel veel oplaadpunten al wordt dit wel beter.

Dit zijn slechts enkele redenen waarom het leasen van een elektrische auto wellicht een betere optie is dan een benzine of diesel auto. Het is ook mogelijk ook vanuit je werk een auto te leasen. Dit noemen ze ook wel zakelijk leasen. Hieraan zijn wat andere voorwaarden verbonden. Mocht deze situatie op jou toepasbaar zijn, lees je dan even goed in.