Blogsite voor Jan en Alleman!

Vakantie

Waarom kamperen in het prachtige Frankrijk?

Kampeervakanties zijn erg leuk en onder de Nederlanders is dit bekend. Miljoenen Nederlanders gaan ieder jaar weer kamperen en dat is niet zonder reden. Kamperen is namelijk erg leuk en er zitten veel voordelen aan verbonden. Zo kun je echt goed genieten van de natuur op vakantie, maar is het natuurlijk ook gezellig. Daarnaast vinden kinderen het ook heel leuk om te kamperen en kan dit gezien worden als een groot voordeel. Kamperen is ook erg voor de hand liggend en dat komt doordat iedereen het kan doen. Tieners, ouderen en volwassenen kunnen kamperen en vaak past het bij ieder budget. Je kunt heel goedkoop kamperen en natuurlijk ook kamperen met een groot budget.

Als je wilt kamperen is het belangrijk om een leuke bestemming uit te kiezen. Hierbij bedoelen we niet de verschillende campings, maar juist de landen. Je kunt in Nederland kamperen, maar ook goed kamperen in het buitenland. Landen zoals Italië, Spanje, Duitsland en Kroatië zijn perfect voor een kampeervakantie. Wist je dat Frankrijk ook een prachtig land is voor een gezellige kampeervakantie? Wil jij weten waarom? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Prachtige kustlijn

Frankrijk heeft een prachtige kustlijn en je kunt hier veel geschikte campings vinden. camping cote d'azur is perfect voor een gezellige kampeervakantie. En deze kustlijn is een van de mooiste kustlijnen in heel Europa. Je kunt hier prachtige jachthavens vinden, maar ook veel grote steden. Daarnaast zijn er ook authentieke dorpjes en hier kun je echt genieten van de natuur. Kamperen aan het strand is natuurlijk heerlijk en hier zitten nog veel meer voordelen aan verbonden. Kinderen vinden het strand ook geweldig en kunnen hier goed spelen met andere kinderen. Heb je een ruim budget? Dan kun je ook een jacht huren en de zee op gaan, ideaal toch?

Makkelijk met de auto

Een kampeervakantie in Frankrijk is heel erg fijn, omdat je niet met het vliegtuig hoeft te gaan. Frankrijk ligt best dicht bij Nederland en je kunt prima met de auto op vakantie gaan. Dit zorgt ervoor dat je meer geld overhoudt voor andere leuke dingen, zoals activiteiten en horecagelegenheden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je eigen caravan mee te nemen en dit scheelt je nog meer geld. Je kunt natuurlijk ook een stacaravan huren van de camping zelf, maar de keuze is aan jou!