Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Wat is cloud hosting?

Zoals je ongetwijfeld zult weten is hosting noodzakelijk voor je website of webshop. Als je website niet gehost wordt, zal je website niet op een server en dus ook niet online staan. Naast dat het noodzakelijk is zorgt hosting er ook voor dat je website of webshop beveiligd is tegen aanvallen van derden en dat je website of webshop word geüpdatet zodra dit mogelijk is. Cloud hosting is een type hosting waarbij verschillende servers met elkaar verbonden zijn tot één groot cluster. 

Wat is cloud hosting precies?

Omdat cloud hosting een type hosting is waarbij er verschillende servers met elkaar verbonden zijn, kan de capaciteit makkelijk uitgebreid worden indien dit nodig is. Het is niet vreemd dat je niet op de hoogte bent van de betekenis van de term cloud hosting, want het is een relatief nieuwe hosting vorm. Cloud hosting is een snel groeiende hosting vorm, er zijn nu dan ook veel bedrijven die deze vorm van hosting toepassen. Dat komt simpelweg omdat er een hoop voordelen aan verbonden zijn.

De ultieme upgrade voor jouw website of webshop

Als het jou wel wat lijkt en je op zoek bent naar cloud hosting, is het handig om te zoeken naar Magento 2 hosting. Dit is een hostingpakket dat veel te bieden heeft. Hierdoor is het de ultieme upgrade voor je website of webshop. Je zult vele fijne ervaringen ervaren als je kiest voor dit cloud hostingpakket.

De voordelen van cloud hosting

Cloud hosting brengt een hoop voordelen met zich mee. Allereerst is het erg fijn dat de opslag van data centraal is geregeld. Hierdoor is opgeslagen data makkelijk en overzichtelijk terug te vinden bij cloud hosting. Daarnaast is het erg fijn dat je met cloud hosting flexibel en makkelijk uit te breiden is. Dat geldt voor de proceskracht, schijfruimte en ook het geheugen. Hierdoor kan je bedrijf en je website goed doorgroeien terwijl je gebruik kunt blijven maken van cloud hosting. Omdat je cloud hosting zo ver uit kunt breiden is het op grote schaal erg voordelig ten opzichte van andere hostingpakketten. Tot slot is het erg fijn dat je met cloud hosting weinig tot zelfs geen onderhoud aan je website of webshop zal hebben. Dit wordt namelijk allemaal binnen het pakket geregeld.

Andere mogelijkheden als je op zoek bent naar een geschikt hostingpakket

Naast cloud hosting zijn er nog een hoop andere hostingpakketten. Een aantal voorbeelden van hostingpakketten zijn VPS hosting, WordPress hosting. Dedicated hosting en shared hosting. Indien je een kleine website hebt met weinig bezoekers is shared hosting of WordPress hosting een goede mogelijkheid. Naast een kleine website kan het ook zijn dat je een grote website hebt met veel informatie. Indien dit het geval is, kan je beter kiezen voor VPS hosting of dedicated hosting. Bij deze twee hosting pakketten heb je beschikking over een eigen server die alleen door jou gebruikt wordt. Hierom zal je minder snel problemen en storingen ervaren. Kortom, als je op zoek bent naar een geschikt hosting pakket is het verstandig om jezelf hier goed in te verdiepen.