Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Wat is de beste verzekering voor je motor?

Het aanschaffen van een motor is niet iets wat je vaak zult doen in je leven. Het zal waarschijnlijk dan ook de eerste keer zijn dat je een verzekering moet afsluiten en dit kan nogal ingewikkeld zijn. Er zijn een hoop verschillende verzekeraars waar je uit kunt kiezen met allemaal verschillende prijzen en verzekeringen. Het kopen van een motor is een behoorlijke investering en je wil natuurlijk niet met de verkeerde verzekering komen te zitten. 

 

Verschillende soorten verzekeringen

Bij een motorverzekering afsluiten is het belangrijk om goed het overzicht te bewaren. Je kunt kiezen uit een hoop verschillende verzekeraars en het is verstandig om de prijzen onderling te vergelijken. Je kunt vaak bij een andere verzekeraar een vergelijkbare motorverzekering all risk krijgen voor een lagere prijs. Door goed te bekijken wat je opties zijn, kun je een goede verzekering afsluiten voor een lage prijs. Over het algemeen kun je kiezen uit drie verschillende verzekeringen. In Nederland dien je in ieder geval een WA verzekering te hebben. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je aanvullend te verzekeren. Je zal dan WA+ worden verzekerd of All Risk. Deze verzekeringen zijn een stuk duurder dan een WA verzekering maar beschermen je ook beter tegen ongevallen.

 

De verschillen tussen verzekeringen

Als je gaat bepalen welke verzekering voor jou het beste is, dan is het verstandig om je financiële situatie en de waarde van je motor in je achterhoofd te houden. Daarnaast is het ook slim om je eigen rijgedrag te analyseren en te kijken naar hoeveel risico’s je neemt in het verkeer. Bij een WA verzekering ben je verzekerd voor alle schade die je bij anderen aanricht. Als je kleding en/of je voertuig hierbij ook schade oplopen, zal dit niet worden vergoed door je verzekering. Wel zul je de kosten die jij aan een ander zijn of haar voertuig hebt veroorzaakt niet zelf hoeven te betalen. Met deze verzekering kan je bij een dure motor dus een hoop geld kwijt zijn voor een reparatie. Als je je beter wil verzekeren, kun je kiezen voor een WA+ verzekering. Hiermee ben je ook verzekerd tegen diefstal, een aanrijding met een dier en tegen brand. Verder zul je ook tegen natuurgeweld en extreme stormen zijn verzekerd. Als je ervoor kiest om je all risk te laten verzekeren, ben je maandelijks wel een wat groter bedrag kwijt. Overweeg daarom vooraf goed of dit voor jou de beste optie is. Als je bijvoorbeeld een oude, goedkope motor hebt die je bijna niet gebruikt, dan is all risk in veel gevallen niet erg interessant.