Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

Ben je aan het oriënteren om over te gaan op een duurzame manier van stroom genereren? Wellicht zijn zonnepanelen dan hetgeen waarin jij je verdiept. Eén van de meest gestelde vragen wanneer het aankomt op zonnepanelen is wat zijn de zonnepanelen opbrengsten? In dit blog bericht gaan we de voor- en nadelen van zonnepanelen bekijken en wat de echte opbrengsten nu zijn. Benieuwd? Lees snel verder!

Plat dak of schuin dak? 

Er zijn vele factoren van invloed op de zonnepanelen opbrengsten. De kwaliteit van de panelen, de manier van monteren en uiteraard de zon. Er zijn verschillende onderzoeken geweest waarin de verschillen te zien zijn. Zo is er een onderzoek geweest waar het rendement werd bekeken van zonnepanelen op een plat dak die gericht stonden op het zuiden en zonnepanelen die gemonteerd waren op een schuin dak die geplaatst waren op het westen. De platte panelen op het zuiden hadden een opbrengst van 923 kWh en de panelen op het westen hadden een opbrengst van 1859 kWh. In dit voorbeeld is al duidelijk te zien dat de plek en manier van monteren veel invloed heeft op de zonnepanelen opbrengsten. 

Voordelen van zonnepanelen 

Zonnepanelen hebben velen voordelen. Zo ben je duurzaam stroom aan het gebruiken en draag je bij aan een beter milieu, het kan voordeliger zijn dan reguliere stroom via de kabels en daarnaast ben je voorzien van stroom wanneer het reguliere netwerk er een keertje mee ophoudt. De zonnepanelen opbrengsten is meestal de voornaamste reden dat mensen erop overstappen. 

Praat geld met me 

Deze zonnepanelen opbrengsten is leuk om te zien wanneer het aankomt op stroomopbrengsten, maar wat blijft er qua geld onderaan de streep over? Dit antwoord is afhankelijk van jouw stroomgebruik en het aantal zonnepanelen. Wanneer wij kijken naar een gemiddeld gebruik in een gemiddeld huishouden, kan je met 16 zonnepanelen tot €500,- per jaar besparen. 

Conclusie

De zonnepanelen opbrengsten zijn van vele factoren afhankelijk. Wel is het zeker dat je bijdraagt aan een beter milieu en dat je ten alle tijden voorzien bent van stroom. In een gemiddelde situatie kan je tot €500,- per jaar besparen. Deze voordelen zorgen ervoor dat een heel groot deel van Nederland al bezig is met stroom opwekken middels zonnepanelen. Kijk online naar de mogelijkheden en doe desnoods een calculatie wat het jou kost en oplevert wanneer je het gemiddelde aantal zonnepanelen neemt. Veelal zijn dit soort calculators gemakkelijk te vinden of willen de monteurs dit voor jou uitrekenen.