Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Wat is duurzame energie?

Veel mensen weten nog niet precies wat duurzame energie is, dat is niet vreemd want het is nog een relatief nieuwe term. Duurzame energie, groene energie of hernieuwbare energie is energie die nooit opraakt. De mensheid zal dus voor altijd over deze energie kunnen beschikken.

De voordelen van duurzame energie

Door duurzame energie te gebruiken zorg je ervoor dat het milieu minder wordt vervuild. Dit is een erg belangrijk punt, want hierdoor zal de aarde en waarschijnlijk jouw toekomstige familieleden langer blijven bestaan. Daarnaast zorg je er door gebruik te maken van duurzame energie voor dat schaarse middelen die nodig zijn om energie op te wekken minder snel op zullen gaan. Als iedereen schaarse middelen blijft gebruiken zal er namelijk een dag komen dat dit opraakt. Om dit te voorkomen is duurzame energie noodzakelijk. Tot slot is het ook erg voordelig omdat duurzame energie erg gestimuleerd wordt door de overheid. Het is hierdoor voordeliger waardoor je jezelf een hoop geld kunt besparen.

De mogelijkheden omtrent zonne energie

Zonne energie is een vorm van duurzame energie die goed is voor het milieu en iets waar je geld mee kunt besparen. Allereerst kan je dit doen door een zonneboiler aan te schaffen. Een zonneboiler zet door de zonneboiler opgewekte zonne-energie om in warmte. Zo kun je door zonlicht, thuis gebruik maken van warm water. Je kunt hierdoor een stuk voordeliger douchen en op andere manieren gebruik maken van warm water. Een andere mogelijkheid is zonnepanelen aanschaffen. Dit zijn panelen die je op het dak van je woning kunt plaatsen. Zonnepanelen zetten zonlicht niet in warmte, maar in stroom om. Zo kun je dus met dank aan de zon gebruik maken van stroom op een voordelige en milieuvriendelijke manier. Je kunt zowel zonnepanelen als een zonneboiler kopen op het internet.

Een elektrische auto aanschaffen

Naast een zonneboiler en zonne energie kan je ook kiezen voor een elektrische auto. Een elektrische auto rijdt op stroom. Door zonnepanelen is het dus altijd mogelijk om je auto op te laden. Dit is dus ook duurzame energie.  Een ander voordeel van elektrische auto’s is dat het rijden van een elektrische auto veel goedkoper is. Dat komt omdat opladen van een elektrische auto veel goedkoper is dan tanken van een auto die op brandstof rijdt. Tot slot is het ook erg fijn dat een elektrische auto erg accuraat en geluidloos is. 

Andere groene energie mogelijkheden

Naast zonne energie is er ook windenergie. Dit is energie die opgewekt wordt door de wind. Denk hierbij aan windmolen die rond moeten draaien om stroom op te wekken. De molens van een windmolen zullen gaan draaien en hier komt stroom uit voort. Windenergie is ook een vorm van duurzame energie die nooit op zal raken. De mensheid zal hier altijd gebruik van kunnen blijven. Ook is er tegenwoordig al energie dat opgewekt wordt door waterkracht en tot slot zijn er bedrijven die groen-gas opwekken. Deze bedrijven als compensatie voor het opwekken van het gas onder andere nieuwe bomen.