Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Wat is een openslaande garagedeur?

Een openslaande garagedeur is een type garagedeur die uit twee deurhelften bestaat. De deuren kun je los van elkaar openen en sluiten. Openslaande deuren voor garages zijn met name geschikt voor als je de garage als opslagplaats, fietsenstalling of werkruimte gebruikt.

Wat zijn de voordelen van openslaande garagedeuren?

Openslaande garagedeuren bieden diverse voordelen:

  • De deurhelften zijn bijzonder goed geïsoleerd, waardoor tocht en kou niet zomaar de garage binnenkomt.
  • Openslaande garagedeuren van de betere merken, zoals Hörmann, zijn uitgerust met sloten van hoge kwaliteit waardoor het voor inbrekers relatief lastig is om de garage in te komen.
  • Doordat je de deurhelften van openslaande garagedeuren los van elkaar kunt bedienen is het de ideale deur voor als je de garage als fietsenstalling gebruikt. Je hoeft slechts één van de twee deurhelften te openen om de garage in en uit te kunnen gaan.
  • Als je de garage als opslagruimte gebruikt zijn openslaande deuren ook een bijzonder goede keuze. De deuren nemen namelijk vrijwel geen ruimte in in de garage omdat ze naar buiten toe open klappen en dus geen ruimte nodig hebben in de garage om geopend te kunnen worden.

Hoe moet je openslaande deuren onderhouden?

In principe is het voldoende om de onderdelen waarmee de deur functioneert regelmatig met onderhoudsolie in te smeren. Op die manier slijten de onderdelen van de garagedeur minder en hoef je ze minder snel te vervangen.

Daarnaast bestaat het onderhoud uit het reinigen van de deurbladen. Gebruik hiervoor geen agressieve schoonmaakmiddelen, dus kies bijvoorbeeld voor groene zeep of gewoon lauw water.

Wat zijn goede alternatieven voor openslaande garagedeuren?

Wat een goed alternatief is voor openslaande garagedeuren heeft met name te maken met de manier waarop je de garage gebruikt. Als je de garage als opslagplaats gebruik, kun je bijvoorbeeld ook voor een garage roldeur kiezen.

Dit type deur rolt verticaal open waardoor je vrijwel de gehele ruimte in de garage tot je beschikking hebt om spullen in op te slaan.

Een ander alternatief is een sectionale garagedeur. Dit type deur bestaat uit smalle panelen die tijdens het openen naar binnen worden gekanteld en onder het plafond in de garage worden gehangen. Het gevolg hiervan is dat je een stukje van de ruimte in de garage verliest. Als dat geen probleem is, dan is een sectionale garagedeur een prima alternatief voor openslaande deuren dat je bovendien zomaar een paar € 1.000,- in aanschafkosten scheelt.

Meer weten over openslaande deuren?

Bezoek dan een garagedeur specialist of kijk eens op garagedeurspecialist.nl/openslaande-garagedeuren/.