Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Wat is vloercoating en wat heb je eraan?

Een manier om je vloer op te knappen is door vloercoating te gebruiken. Vloercoating kan in diverse situaties een uitkomst bieden. Om te weten of het bij jou past, is het allereerst belangrijk om te weten wat het precies is en hoe je het moet gebruiken. 

Wat is vloercoating?

Vloercoating is een kunststof laag die aan wordt gebracht op een vloer. Deze laag maakt de vloer sterker en laat het er strakker uitzien. Daarnaast is het naadloos en is het goedkoper dan het aanleggen van een nieuwe vloer. Het voordeel van vloercoating is dat je het bij verschillende soorten vloeren kunt toepassen. Zo kan je een coating aanbrengen op een cement, betonnen en gebonden ondervloeren. Naast deze soort vloeren zijn er ook nog andere mogelijkheden. Wel is het belangrijk om vooraf onderzoek te doen voordat je een product koopt. 

Hoe breng je vloercoating aan?

Het aanbrengen van vloercoating is, net als het aanbregen van epoxy resin, vrij eenvoudig. Zo dien je allereerst de vloer goed schoon te maken. Hierbij kan het nodig zijn om de vloer te schuren en te ontvetten. Probeer hierbij producten van een hoge kwaliteit te gebruiken. Dit kan namelijk effect hebben op het uiteindelijke resultaat. Na het schoonmaken dien je de coating aan te brengen. Hierbij dien je eerst een onderlaag aan te brengen en daarna de topcoat. Na een paar uur is het mogelijk om de vloer te verven. Echter, je kunt nog niet over de vloer heen lopen. De meesten stellen het verven van de vloer daarom ook uit. Hoe lang het precies duurt voordat je gebruik kan maken van de vloer, hangt onder andere af van de temperatuur. 

Tijdens het rollen van de coating is het aan te raden om eerst de hoeken en achterste laag met de hand aan te brengen. Daarna kun je in banen de coating aan te brengen. Probeer hierbij een overlap van 2 centimeter te creëren. Daarnaast is het belangrijk dat je niet al te zuinig met de coating omgaat. Dit kan namelijk een negatieve invloed hebben op het uiteindelijke resultaat. 

De kwaliteit van de coating is van belang voor het eindresultaat

Voor coating kun je bij verschillende bedrijven terecht. De kwaliteit van de coating zelf verschilt nogal. Verdiep je hier vooraf goed in en voorkom dat je per ongeluk het verkeerde product aanschaft.  De coating kun je zowel via het internet aanschaffen als in een fysieke winkel. Het voordeel van een webshop is dat je niet langs de winkel hoeft. Het nadeel is dat je minder snel goed geïnformeerd kan worden over het product.