Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Wat komt er allemaal kijken bij een verhuizing?

Een verhuizing maak je niet elke dag mee. Het kan daardoor behoorlijk lastig zijn om alle voorbereidingen te treffen voor de verhuizing. Dan heb je ook nog de vraag of je een verhuisbedrijf wil inschakelen of alles zelf gaat doen. Het is in veel gevallen aan te raden om een verhuisbedrijf in te schakelen. Dit bespaart je namelijk een hele dag aan zwaar werk.

Verhuisbedrijf

Het inschakelen van een verhuisbedrijf is in veel gevallen het geld zeker waard. Vooral als je een grote inboedel hebt scheelt het je ontzettend veel moeite. Het handige aan een verhuisbedrijf is het feit dat ze alle benodigdheden al hebben. Ook is het fijn dat de verhuizers al veel ervaring hebben met het verhuizen. Daardoor weet je zeker dat je spullen in goede handen zijn. Veel mensen vinden de kosten van een verhuisbedrijf inschakelen vrij hoog. Het kost dan wel geld, het inhuren van een verhuisbedrijf is zeker het geld waard. Vaak nemen de verhuizers zelf een verhuislift mee als dat nodig is. Hierdoor zijn de enige kosten die je maakt het verhuisbedrijf en hoef je geen materiaal meer te huren.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is alles bij een goede verhuizing. Er is een hoop te regelen voordat de verhuizing daadwerkelijk gaat beginnen. Zo moet je bijvoorbeeld ruim voordat je wil gaan verhuizen de verhuizing aangeven bij de gemeente. Als je dit te laat doet of vergeet heeft de gemeente het recht om de verhuizing te verbieden. Aangezien je daar niet op zit te wachten, is het belangrijk om op tijd voorbereidingen te treffen voor de verhuizing. Als je in een huurhuis woont, moet je voordat je kunt verhuizen de huur opgezegd hebben. Dit moet ook een ruime tijd van te voren dus hou daar goed rekening mee. Je moet een eventuele parkeervergunning ook opzeggen voordat je gaat verhuizen. Als je dit niet doet loop je het risico op een boete.

Verzekeringen

Een nieuw huis betekent ook allerlei nieuwe verzekeringen. Je zult bijvoorbeeld een nieuwe inboedelverzekering moeten afsluiten omdat je nu een nieuw huis hebt. Ook de brandverzekering zal moeten worden vernieuwd. Het is verstandig om je verzekeraar op tijd in te lichten over de verhuizing. Op deze manier kan de verzekeraar er rekening mee houden dat jouw verzekering binnenkort zal gaan veranderen. Daarnaast dien je de verzekeringen zoals de overlijdensrisicoverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering niet te vergeten. Deze dien je nodig hebben doordat je verhuisd bent.

Opruimen

Bij een verhuizing zal hoe dan ook een hoop opruimwerk komen kijken. Je zult bijvoorbeeld de vriezer en een koelkast leeg moeten maken. Vervolgens kun je deze grondig schoonmaken zodat je een frisse start hebt in je nieuwe huis. Het is ook een goed idee om je oude huis nog eens heel goed op te ruimen. Dit is doordat je op die manier zeker weet dat je niks vergeet. Voor de nieuwe bewoners van je oude huis is het ook fijn. Het is immers niet fijn als je nieuwe huis al vanaf dag één al een puinhoop is.