Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Wat moet je aanschaffen als je een eigen bedrijf begint?

Als je een eigen bedrijf begint, zijn er een aantal dingen die je niet moet vergeten om aan te schaffen. Dit is van belang om kosten te besparen of om gewoon een goede start met je bedrijf te kunnen maken. Alles wat je aan moet schaffen als je een eigen bedrijf wilt starten wordt in dit artikel benoemd,

Schrijf jezelf in bij de KVK

Om te beginnen is het noodzakelijk om jezelf in te schrijven bij de kamer van koophandel. Hier kun je jouw idee officieel laten benoemen tot een bedrijf. Het is Nederland verplicht om jezelf in te schrijven bij het KVK. Als je dit niet doet en wel werkt ben je dus illegaal bezig, want de overheid is er dan niet van op de hoogte. Kortom, je zult jezelf allereerst in moeten schrijven bij de kamer van koophandel.

Goed bereikbaar zijn en veel bellen

Het is zo dat je altijd bereikbaar moet zijn als je een eigen bedrijf hebt. Je moet bereikbaar zijn voor zowel je klanten als je personeel. Indien je niet of nauwelijks bereikbaar bent zal dit voor hinder zorgen in de groei en opbouw van je bedrijf. Omdat je veel zult moeten bellen met klanten en personeel is het verstandig om een SIP provider te nemen. Door een SIP provider te gebruiken zal je kunnen bellen via het internet. Zo hoef je enkel onbeperkt internet aan te schaffen om onbeperkt te kunnen bellen en internetten. Op deze manier bespaar je jezelf een hoop geld, want een abonnement met onbeperkt bellen en internetten is een stuk duurder dan een abonnement met enkel onbeperkt internetten. 

Een bedrijfswebsite of webshop

Een andere manier om de bereikbaarheid van je onderneming te verbeteren is het maken of laten maken van een bedrijfswebsite of webshop. Hier kunnen klanten basisinformatie vanaf halen waardoor je allereerst minder telefoontjes zult krijgen en daarnaast meer klanten zult krijgen. Het maken van een website is voor iemand zonder enige ervaring vrij lastig, het zal dan ook lang duren. Hierdoor is het verstandig om deze werkzaamheden uit te besteden als je geen ervaring hebt.

Een werkplaats

Naast bereikbaarheid is het natuurlijk ook niet te vergeten om jezelf en je mogelijke werknemers te voorzien van een werkplek. Een fatsoenlijke werkplaats is noodzakelijk om  werkzaamheden fijn en kwalitatief uit te voeren. Indien je niet voorzien bent van een werkplek kan je bijna geen bedrijf oprichten. Je kunt wel vanaf huis werken, maar maak in je woning dan een vaste ruimte waar je kunt werken. Je zult als je dit niet van tevoren regelt vanzelf merken dat werken zonder werkplek niet fijn is. De inrichting van een werkplek is afhankelijk van het soort bedrijf. Iets wat bij geen enkel bedrijf kan ontbreken is een bureau met een bureaustoel. Hier kun je bepaalde werkzaamheden op een goede manier uitvoeren. Het is tot slot ook noodzakelijk dat je werkplaats voorzien is van internet andere noodzakelijke aspecten voor jouw bedrijf. Noodzakelijke aspecten zijn afhankelijk van het soort bedrijf dat je wilt.