Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Wat te doen aan een kapotte telefoon?

Je telefoon is nagenoeg onmisbaar en wanneer deze op welke manier kapot gaat is dat erg vervelend. Een barst in je scherm, slechte batterij, kapotte microfoon of doet de telefoon helemaal niks meer? Wat moet je dan doen, reparatie telefoon misschien? Benieuwd? Lees dan snel verder en verhelp die kapotte telefoon direct!

Barst in je scherm

Wanneer je telefoonscherm kapot is kan dat verschillende kenmerken hebben. Er kan een barst in zitten, de touch doet het niet goed meer of een deel van het beeld wordt niet weergegeven. Reparatie van de telefoon is nodig om hem te kunnen blijven gebruiken. Ter preventie kan er een glazen plaatje op het scherm worden geplaatst. Kijk naar de mogelijkheden om jouw telefoon in goede conditie te maken of houden. 

Slechte batterij

De batterij is één van de meest voorkomende kwalen van een telefoon. Dit komt doordat het een gebruiksvoorwerp is wat dagelijks gebruikt wordt. De batterij zet uit tijdens het opladen en neemt vervolgens weer af door het gebruik. Dit proces zorgt ervoor dat de batterij op den duur minder wordt. Reparatie van je telefoon, of eigenlijk de batterij, is broodnodig. Niks is irritanter dan een lege telefoon midden op de dag. 

Kapotte microfoon

Tijdens het bellen is een microfoon essentieel. Helaas kan de microfoon ook kapot gaan. De reparatie van je telefoon is hierbij niet een grote handeling. Nadat de microfoon is gerepareerd kan je meteen weer bellen met iedereen. Kijk naar de mogelijkheden bij verschillende reparatiebedrijven. Bij sommige reparatiebedrijven kan je een leentelefoon meenemen zodat je niet te lang zonder telefoon zit. Andere bedrijven repareren het terwijl jij staat te wachten. 

Compleet k.o. 

Sommige telefoons begeven het ook helemaal. Hierbij kan gedacht worden dat de telefoon niet meer aan gaat. Het beeld blijft zwart, ondanks dat de oplader in de telefoon zit. Reparatie van de telefoon is in dit geval niet altijd aan te raden. Ga in dit scenario na of dat het waard is. Overleg dit met een telefoonreparateur, zij weten het beste of de kosten van het repareren het waard zijn. 

Conclusie

Wat je kan doen aan een kapotte telefoon is afhankelijk wat er kapot is aan je telefoon. Middels reparatie van de telefoon kan er veel gedaan worden. Ga in elk geval na of de kosten het waard zijn. Om achter deze kosten te komen kan je het beste met een specialist of reparateur spreken. Zij kunnen jou op de euro vertellen wat de reparatie gaat kosten.