Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Wat zijn de voordelen van eucalyptus olie?

Op de markt zijn er vele verschillende etherische oliën. Eén van de meest gebruikte is eucalyptus olie. Deze olie wordt gewonnen van de eucalyptusboom en heeft een zeer herkenbare geur. Wat is de toepassing van deze oliesoort en welke voordelen biedt het?  Onderstaand worden er enkele voordelen uitgelicht. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder en ik vertel je graag iets meer! Veel leesplezier!

Het werkt luchtverfrissend 

Eucalyptus olie kan gebruikt worden voor het realiseren van een heerlijke geur. De aromatische eucalyptus zorgt voor een zeer natuurlijke geur wat eventuele stank kan maskeren. Veelal wordt de geur van eucalyptus gebruikt in wellness centra, huizen en openbare ruimtes. Het werkt zeer effectief en het zorgt voor een natuurlijke geur. 

Zuivert de lucht

Naast de heerlijke natuurlijke geur zorgt de eucalyptusolie ook voor een zuivering van de lucht. Dit komt omdat er verontreinigende stoffen uit de lucht worden gehaald en het hiermee de lucht neutraliseert. Wel 33% van de mensen ervaart ademhalingsproblemen, ook binnenshuis. Eucalyptus kan hierop een positieve werking hebben 

Help bij ademhalingsproblemen

Verdamping van de eucalyptus olie zorgt voor een opening van de luchtwegen. De farmaceutische industrie gebruikt dit natuurlijke product vaak voor zijn efficiente werking. Hiervoor zijn zelfs studies gedaan waaruit blijkt dat de eucalyptus daadwerkelijk een positief effect heeft ten opzichte van de placebogroep. 

Helpt tegen verkoudheid

Wanneer jouw luchtwegen verstopt zitten door een verkoudheid kan de eucalyptus olie uitkomst bieden. Zoals zojuist omschreven opent het de luchtwegen waardoor een verkoudheid wellicht sneller verholpen wordt. 

Stimuleert de hersenactiviteit 

Eucalyptus olie wordt veelal toegepast tijdens een aromatherapie. De keuze voor deze olie is omdat het de hersenen stimuleert en hierdoor de concentratie kan verhogen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het daadwerkelijk zorgt voor een verhoogde hersenactiviteit. 

Ontsmettende werking 

Door de sterke antiseptische eigenschappen in deze type olie kunnen parasieten en bacteriën gedood worden. Dit is één van de redenen waarom het vaak gebruikt wordt voor het ontsmetten van een wondje. 

Anti-roos behandeling 

Wanneer jij roos ervaart in jouw haren kan dat heel vervelend zijn. Door middel van eucalyptus olie in combinatie met draagolie kan de roos verholpen worden. Dit is een zeer natuurlijke manier waardoor jij geen gebruikt hoeft te maken van bijtende middelen. 

Conclusie

Het gebruik van eucalyptus olie is voor vele doeleindes positief. Het grootste voordeel wat het met zich meebrengt is de natuurlijke werking van het product. Deze natuurlijke werking heeft ervoor gezorgd dat vele wellness centra, farmaceutische industrieën en andere gezondheidsinstellingen gebruik maken van dit product. Overtuigd? Gebruik het dan snel!