Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Wat zijn domeinnamen?

Wil jij je eigen website bouwen? Dan is het heel belangrijk om een domeinnaam te registreren. Zonder een geregistreerde domeinnaam kun je namelijk niet verder en kun je de website nog niet online zetten. De domeinnaam geeft de naam aan je website en zorgt ervoor dat er bezoekers op je digitale adres terecht kunnen komen. Hieruit kun je dan weer bezoek naar je fysieke winkel trekken of directe online sales halen, waardoor je geld via de website kunt verdienen. Maar wat is zo’n domeinnaam eigenlijk en wat zijn de voordelen er van? Je leest er alles over in deze blog.

Wat is een domeinnaam?

Domeinnamen zijn belangrijk op het moment dat je een website aan het bouwen bent. Zonder een geregistreerde domeinnaam kun jij je website namelijk niet online zetten. Een domeinnaam kun je het beste zien als het online adres van je onderneming. Wanneer je een website online zet, krijg je een uniek IP-adres toegewezen. Dit bestaat uit allemaal letters en cijfers en is eigenlijk een soort van code. Doordat dit heel moeilijk te onthouden is, kun je er een domeinnaam aan koppelen. Geef het bijvoorbeeld de naam van je bedrijf of merk, want dan weet je zeker dat (potentiële) klanten je online makkelijk kunnen vinden.

Wanneer jij je eigen domeinnaam registreert, kan niemand anders een website met die domeinnaam bouwen. Daarnaast kun je direct een mailadres aan je domeinnaam koppelen, zodat klanten je makkelijk kunnen bereiken.

Wat zijn de voordelen van een goede domeinnaam?

Zorg ervoor dat je op tijd je domeinnaam registreert en dat je ook tijd steekt in een domeinnaam checken. Welke domeinnaam past het best bij je bedrijf? Dan is het belangrijk dat je die kiest, zodat potentiele klanten je zo snel mogelijk kunnen vinden. Een goede domeinnaam geeft je website een professionele uitstraling. Daarnaast krijg je direct de mogelijkheid om ook een mailadres aan je domeinnaam te koppelen. Dat is wel zo handig en het zorgt ervoor dat je klanten duidelijk weten waar zij hun vragen naartoe kunnen mailen.

Bovendien zorgt je domeinnaam voor bekendheid van je merk of bedrijf. Wanneer je een eenvoudige domeinnaam kiest, kunnen mensen het makkelijk onthouden en dus ook doorgeven aan andere mensen. Een goed te onthouden domeinnaam, bezorgt je meer klanten. Daarnaast word je hoger in Google neergezet als je meer content met waarde op je site neerzet en als er vaak op je domeinnaam gezocht wordt.