Blogsite voor Jan en Alleman!

Vakantie

Weekendje weg buitenland: boek het voordelig

weekendje weg buitenland

De meeste van ons werken hard, heel hard. Daar staan we in Nederland echt onbekend. Maar steeds luider klinkt de roep tot ontspanning. Het is ook belangrijk van het leven te genieten en eens stil te staan bij de goede dingen die deze wereld te bieden heeft. De meeste van ons kunnen ook niet kapitalen besteden aan dure vakanties. Toch zijn er meer dan genoeg mogelijkheden voor de gewone man om er regelmatig en voordelig op uit te gaan. Een weekendje weg buitenland bijvoorbeeld, hoeft helemaal niet duur te zijn als je weet waar je moet zoeken. Als je een oogje houdt op je budget, kan het zomaar zijn dat je vaker een weekendje weg buitenland kan boeken. Wie wil dat nu niet?

Weekendje weg buitenland: houd het simpel

Op internet kom je een heel eind als je zoekt naar een weekendje weg buitenland. Natuurlijk heb je de dure opties met alle luxe die je je maar kunt wensen. Kun je je dat veroorloven, doe het dan vooral. Zo niet, dan is er niets aan de hand. Want voor een leuk prijsje zit jij al in de auto of het vliegtuig naar je buitenlandse bestemming. En nee, dan hoef je niet in een krot te logeren. Ook voor voordelige prijsjes zit je vaak al in mooie hotels met goed eten erbij. Het is een kwestie van goed zoeken en met elkaar vergelijken. En houd vooral de aanbiedingen in de gaten. Die zijn vaak tijdelijk dus wacht niet te lang. Hoewel het wel moeilijk kan zijn een besluit te maken, want voordeeluitjes zijn er veel en ze zijn allemaal even leuk. Wat dat betreft hoef je niet ingewikkeld te doen voor een leuk weekendje weg.  Uiteindelijk gaat het erom dat je er heerlijk even uit bent.

Wees zuinig op je bestemming

De verleiding is heel groot om, eenmaal op je plaats van bestemming, alsnog veel geld uit te geven waardoor het nog een duur weekendje wordt. Niet doen! Voor de lunch kun je best een tosti nemen in plaats van een drie gangen menu met wijn. En moet je echt dat dure museum in? Of is het ook leuk dat oude stadje in te lopen, gratis en voor niets. En ja, overal is openbaar vervoer is overal goedkoper dan een taxi. Als je het op deze manier goedkoop houdt, kun je over een paar maanden weer een weekendje weg buitenland boeken. En dan heb je tijdens je lange werkdagen altijd iets om je op te verheugen!