Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Welke mannen gaan binnenkort een rollator kopen?

rollator kopen

De ene man moet er al vroeg in zijn leven aan geloven, de andere man wat later. Wat zeker is dat duizenden ouderen inmiddels rollators in gebruik hebben. Misschien bent u ook wel van plan om een rollator te gaan kopen. Dat is helemaal niet erg, want als u eenmaal moeilijk ter been bent is een rollator kopen een goed idee. Er zijn inmiddels zoveel mensen die met deze apparaten rondlopen dat het vrij normaal is geworden. Voor iedereen is het daardoor ook snel duidelijk dat u slecht ter been bent. Als u vaak met het openbaar vervoer reist wordt het hierdoor ook makkelijker om een plaats te krijgen. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen moeten er op late leeftijd aan geloven. In mijn blog op Dealleman.nl vertel ik er meer over.

Het nut van een rollator kopen

De rollator is in 1978 ontworpen door de Zweedse Aina Wifalk. Inmiddels zijn er in Nederland ruim 350.000 in gebruik. Het nut van een rollator kopen ligt in het feit dat het de perfecte ondersteuning biedt voor tijdens het wandelen. Een rollator kopen is niet zo gemakkelijk. U moet de keuze maken uit verschillende soorten modellen. Zo zijn er bijvoorbeeld lichtgewicht modellen, XXL rollators of opvouwbare reis rollators. Waar u goed over moet nadenken is dus waar u het apparaat uiteindelijk voor gaat gebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld een lichtgewicht variant gebruiken voor binnen en is de XXL rollator wat steviger, voor als u er veel kracht op gaat zetten. Met name voor mannen zullen deze varianten populairder zijn. Opvouwbare reis rollators zijn uiteraard handig voor als u veel reist.

Wat is een goede rollator voor mij?

Er zijn veel verschillende rollators. Denk vooral erg goed na over de functie waar u het apparaat voor gaat gebruiken. Maakt u graag lange wandelingen en rust u tussendoor graag even uit? Dan is een rollator met een zitje waarschijnlijk een uitstekend idee. Wandelen is gezond en dat wilt u graag blijven doen. Heeft u alleen in huis ondersteuning nodig? Ook daar zijn de opties voor beschikbaar, kies dan voor een lichtgewicht variant. Zo zijn er voor allerlei verschillende doeleinden mogelijkheden om een keuze te maken. Er is altijd wel een type dat goed bij uw wensen en doelen past. Blijf vooral buiten wandelen en ga niet op de bank zitten. Ook als u ouder bent geworden is dat nog steeds een uitstekend idee!